«Дитяче свято, клич усіх на сцену, плекай таланти, душі зігрівай! Білоцерківська дітвора натхненно мистецький вам дарує дивограй!»

01 червня, у перший день літа, у Білій Церкві відбувся ряд заходів з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей.

 

У ході заходу міський голова Геннадій Дикий привітав усіх присутніх: «Я радий вас усіх вітати сьогодні зі святом та з початком літніх канікул. Я вірю, що ви витратите цей час не дарма, і будете самовдосконалюватися. А у вересні вже повернетеся до школи із новими силами і досягненнями».

 

Міський голова традиційно нагородив 36 кращих учнів шкіл естетичного виховання, переможців міських, обласних, Всеукраїнських конкурсів, свідоцтвами стипендіатів міського голови за 2017 - 2018 учбовий рік. Також стипендіатам було надано знижку 50% на вартість квитка у кінотеатрі для перегляду фільму «Зачарований принц».

 

Одним із найважливіших завдань для міської влади є турбота про білоцерківські сім’ї. Значну підтримку родини міста відчувають завдяки реалізації комплексної  Програми  підтримки сім’ї,  яка, окрім іншого, передбачає допомогу родинам в яких народилися двійні.  З початку дії програми таку матеріальну підтримку отримали  176  родин міста,  в яких народилися двійні.  

 

Отож, під час заходу Геннадій Дикий вручив відзнаки та подарунки 6 сім’ям в яких у 2018 році з’явилось подвійне пелюшкове  щастя. 

 

У місті, на сьогодні, проживає 793 багатодітних сім’ї, в яких виховуються  2609 дітей, 53 сім’ї  виховують 5 і більше дітей.

 

Також міський голова вручив й державні нагороди про присвоєння Почесного звання України «Мати-героїня», посвідчення  до відзнаки та нагрудний  знак 2   берегиням   роду, які у 2018 році поповнили армію  матерів-героїнь  нашого міста:  Світлані Вдовиці, яка народила та виховала до восьмирічного віку 5 дітей та  Оксані Кривій, яка народила та виховала до восьмирічного віку 7 дітей.

 

На сьогодні,  у місті Біла Церква даного звання    удостоєні   114    жінок. міста. Ще одна нагородна справа на багатодітну жінку міста  перебуває  на розгляді в Адміністрації Президента України.

 

Цього ж дня також відбувся фестиваль гуртків закладів загальної, середньої та позашкільної освіти «Кришталева Жар-птиця». Зі словами привітання до присутніх звернувся начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик, який побажав дітлахам вдалого літнього відпочинку та набути нових вражень. Він вручив грамоти лауреатам міського фестивалю шкільних гуртків у номінації «Декоративно-вжиткове мистецтво». Ще 35 грамот було вручено учасникам концерту.

 

Протягом свята на території парку ім.. Т.Г. Шевченка усі бажаючи мали змогу відвідати майстер-класи, ігротеки, пограти у спортивні ігри, взяти участь у танцювальному марафоні.

 

Свої виступи зі сцени парку присутнім дарували юні вихованці шкіл мистецтв міста.

 

У заході взяли участь: депутат міської ради Сергій Наконечний, начальник управління з питань молоді та спорту міської ради Катерина Литвиненко, наймолодші білоцерківці, їхні рідні та друзі, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

«Дитяче свято, клич усіх на сцену, плекай таланти, душі зігрівай! Білоцерківська дітвора натхненно мистецький вам дарує дивограй!»


Опубліковано: 01 червня 2018 року
Поділитися