До Білої Церкви завітали школярі зі Сходу

       26 березня до Білої Церкви із дружнім візитом завітали школярі загальноосвітньої школи №1 міста Попасна Луганської області. У Білій Церкві вони перебуватимуть до 29 березня. Білоцерківські учні та педагоги щиро раді прийняти молодь із регіону, де сьогодні іде боротьба за мир та незалежність, де часто чути звуки пострілів, де мріють про спокій.

 

    Учні цієї школи стали учасниками Міжнародного театрального проекту Class Act, створений за технологією британського театру «Treverse theatre», де 20 підлітків зі Сходу і Заходу України приїхали до Києва й вчилися писати п’єси під кураторством шотландського драматурга Ніколи МакКартні та відомих українських драматургів. Написані п’єси були поставлені на сцені Київського академічного театру юного глядача відомими українськими режисерами і акторами.

 

    Юні драматурги з Попасної привезли свої п’єси до нашого міста. Вони є свідками подій, не з газет чи телеекранів знають про війну, відчули на собі біль і страх того, щовідбувається на сході України. Міські ж школярі, яких запросили на виставу, були готові поділитися своїм теплом, добром, розділити біль своїх однолітків.

 

    Крім того програмою заходів передбачено відвідування загальноосвітніх та позашкільних закладів, басейну, кафе, Льодової арени, театру ім. П. Саксаганського, дендропарку «Олександрія», майстер-класу із виготовлення піци в піцерії «Челентано», екскурсію по Місту Добра тощо.

 

    Зустрічають і щиросердно приймають гостей педагоги, школярі та батьки, ініціатором та натхненником такої співпраці є управління освіти і науки Білоцерківської міської ради. Проживатимуть діти із Попасної в родинах учнів Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №16.

 

    Освітяни та школярі Білої Церкви сподіваються, що у нас на гостинах  попаснянам буде затишно і така подія допоможе не лише налагодити кращі стосунки між різними регіонамиУкраїни, переконати дітей Сходу у дружбі та підтримці, а ще й розрядити обстановку, відволікти від проблем, війни і подарувати радість зустрічі.

 

До Білої Церкви завітали школярі зі Сходу


Опубліковано: 28 березня 2017 року
Поділитися