Білу Церкву з робочим візитом відвідала голова Київської обласної ради Ганна Старикова

28 березня з робочим візитом у м.Біла Церква перебувала голова Київської обласної ради Ганна Старикова. Зустріч відбулася за участю міського голови Геннадія Дикого, першого заступника голови Київської обласної ради Володимира Майбоженка, заступника голови Київської обласної ради Миколи Стариченка, голів фракцій Київської обласної та Білоцерківської міської рад.

 

Даною нарадою, за словами Ганни Старикової, започатковано ініціативу обласної ради – виїзні зустрічі голів фракцій Київської обласної ради з головами фракцій місцевих рад

 

«Біла Церква для Київщини має особливе значення, адже це найбільше місто Київської області, де проживає понад 200 тис. жителів, розташована низка об’єктів інфраструктури, які в тому числі є комунальною власністю обласної ради тощо. Тому ми й розпочали наради у такому форматі, аби виділяти ті проблемні питання, які є актуальними для певної території», - зазначила Ганна Старикова.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що такі зустрічі мають стати традиційними, оскільки дають можливість не тільки акцентувати увагу на нагальних для міста проблемах, які не вирішувалися протягом тривалого часу, але й сприяють їх вирішенню – завдяки конструктивній співпраці та діалогу.

 

Під час зустрічі детально розглянули питання, що стосувалися створення Білоцерківської міської об’єднаної територіальної громади; питань комунальної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Київської області та комунальної власності територіальної громади м.Біла Церква.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що міською радою було прийнято рішення про об’єднання м.Біла Церква з 24 сільськими та селищними радами.

 

«На рівні документів вже не один рік існує проблема узгодження меж між містом та районом, проте в реальному житті об’єднання громад уже відбулося. Зміцнюється транспортне сполучення між містом та районом, жителі району їздять до міста на роботу, діти займаються у спортивних секціях, школах мистецтв тощо. Об’єднання дозволить створити потужну конкурентоспроможну громаду, з великим людським потенціалом, виробничими традиціями, що дасть змогу залучати інвесторів, вирішувати спільні для об’єднаної території проблемні питання, як-от водопостачання, водовідведення, прибирання сміття тощо», - зазначив Геннадій Дикий.

 

Із детальною доповіддю щодо даного питання виступив заступник міського голови Валерій Гнатюк.

 

Учасники зустрічі також обговорили створення та функціонування оперативно-диспетчерської служби екстреної медичної допомоги Київської області в м.Біла Церква, з якого доповідав головний лікар КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олександр Курмишов. Він поінформував про стадію розробки даного проекту. Зокрема, як було зазначено, на поточний рік заплановане будівництво автоматизованої комунікаційно-інформаційної системи Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, створення об’єднаної диспетчерської, яка буде розташована у м.Біла Церква по вул.Водопійна, 40. Крім цього, планується створення системи передачі інформації на базі ПАТ «Укртелеком» по бульв. Олександрійському та консультаційного центру по вул.Багговутівська у м.Київ. Додаткові робочі місця для цього будуть передбачені також і на базі міської лікарні №2 м.Біла Церква.

 

«Об’єднана диспетчерська включатиме в себе станційне обладнання, автоматизовані робочі місця, телекомунікаційну інфраструктуру, корпоративну мережу, яка об’єднуватиме 30 підрозділів та 156 бригад, автопарк із 195 автомобілів. Головним завданням створення об’єднаної диспетчерської є отримання та опрацювання інформації від жителів Київщини щодо необхідності надання екстреної медичної допомоги. При цьому буде створено близько 160 робочих місць, у тому числі для 100 диспетчерів. Загальна вартість впровадження проекту – майже 11 млн грн», - зазначив Олександр Курмишов.

 

Впровадження проекту передбачене в рамках цільової програми «Вдосконалення екстреної медичної допомоги в Київській області на 2016-2018 роки», яка була затверджена депутатами Київської обласної ради. Згідно з нею також передбачено створення 14 пунктів постійного базування бригад екстреної медичної допомоги, з яких на території Київської області створено уже 4. Ще 10 пунктів будуть створені протягом 2017-2018 рр.

 

Учасники зустрічі розглянули також питання функціонування та діяльності КЗ КОР «Київський обласний центр олімпійської підготовки». Керівник закладу Василь Наумчук поінформував про низку заходів, спрямованих на покращення матеріальної бази ряду об’єктів спортивної інфраструктури. Зокрема передбачені ремонтні роботи на стадіоні в смт Терезине із встановленням штучного покриття, відкриття спортивних класів на базі спортивного ліцею, будівництво школи олімпійського резерву по вул.Рибна, 3, в м.Біла Церква тощо.

 

Під час наради також розглянули питання щодо фінансування КЗ КОР «Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім.П.Саксаганського» (генеральний директор, художній керівник – В’ячеслав Усков). Ганна Старикова наголосила, що на фінансування театру з бюджету області у поточному році було виділено досить значну суму – 27 млн грн. Під час дискусії розглядалися думки з приводу можливого співфінасування закладу, тобто фінансування не тільки за рахунок обласного бюджету, але й за рахунок бюджету м.Біла Церква та бюджетів тих населених пунктів, жителі яких найчастіше відвідують театр.

 

Наприкінці зустрічі Ганна Старикова наголосила, що за результатами даної зустрічі буде створено комісію за участю представників населених пунктів Київської області з метою розробки спільних напрацювань, аби вирішення питання щодо подальшого фінансування театру відбувалося якомога ефективніше.

 

Підбиваючи підсумки, голова Київської обласної ради Ганна Старикова висловила сподівання, що такі зустрічі стануть традиційними та приноситимуть відчутний результат задля покращення життєдіяльності Київщини.

Білу Церкву з робочим візитом відвідала голова Київської обласної ради Ганна Старикова


Опубліковано: 28 березня 2017 року
Поділитися