День Святого Миколая — свято з особливим шармом

19 грудня в Білій Церкві відбулося святкування одного із найулюбленіших і довгоочікуваних для всіх зимових свят – Дня Святого Миколая. Цього дня в місті було організовано та проведено низку яскравих заходів, які стали приємною подією для дітлахів.

 

Новорічна вистава від міського голови для малозабезпечених дітей

 

У рамках святкування були запрошені діти із малозабезпечених сімей на новорічну виставу. У організації заходу взяли участь управління соціального захисту населення та відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради.

 

«День святого Миколая відмічається тисячоліттями у всьому світі. І сьогодні він подарував вам найбільший подарунок – сніг! Сподіваюсь у всіх є санки і ви весело проведете час!», - привітав діток міський голова Геннадій Дикий.

 

Красиву новорічну виставу присутнім подарували актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського.

 

У заході взяло участь близько 240 дітей. Після перегляду вистави усі маленькі глядачі отримали подарунки від міського голови.

 


В «Шансі»  свято Миколая – особливе

Не оминуло святкування й Білоцерківський центр соціальної реабілітації змішаного типу  для інвалідів і дітей-інвалідів

 

«Шанс».  Із  радістю та хвилюванням вихованці закладу  чекали на гостей, приготувавши для них виступ. Святково одягнені, із посмішками на вустах дітки з особливими потребами щиро та безпосередньо дарували дорослим своє тепло та любов, розказуючи вірші про св.Миколая та співаючи  пісень.

 

Міцного здоров’я, гарного настрою, тепла та родинного затишку вихованцям центру бажали заступник міського голови Ольга Настіна, начальник управління освіти й науки міської ради Юрій Петрик,  директор центру Юлія Богатиренко.

 

Із подарунками також завітали й інші гості: депутати міської ради Олександр Русс, Ігор Гейло, Віталій Корнійчук, директор ПП «Будмаркет» Олена Дика, директор ТОВ «Білоцерківвода» Тетяна Бойко, благодійник Владислав Маршалок та ін.


  

  


Зустріч із молоддю з особливими фізичними потребами

 

В рамках святкування Дня святого Миколая в Будинку урочистих та офіційних подій відбувся захід для дітей та молоді з особливими фізичними потребами.

 

За дорученням міського голови Геннадія Дикого його заступник Ольга Настіна привітала вихованців Білоцерківського міського товариства дітей-інвалідів і їх батьків «Аюрведа», Білоцерківського дитячого оздоровчого центру «Шанс».

Відзначила важливість особливої уваги до даної категорії білоцерківців.

Також дітей та молодь привітав благочинний Білоцерківського району Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Микола Гопайнич.

 

Присутні отримали солодкі подарунки від гостей заходу.

  


Святковий захід для дітей від благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля»

 

Цього ж дня у виставковому залі бібліотеки №8 відбувся концерт для дітей із обмеженими фізичними можливостями та з проблемами соціальної адаптації організований Міжнародним благодійним фондом «Допомога дітям Чорнобиля» (голова – Олена Іванова).

 

За дорученням міського голови Геннадія Дикого, зі словами привітаннь виступила його заступник Ольга Настіна, яка висловила найщиріші побажання для дітей зростати у любові та злагоді.

 

У ході святкування до присутніх у гості завітав справжній Святий Миколай, якому дітки читали вірші та отримували від нього подарунки.

 

У святковій програмі взяли участь зразковий ляльковий театр «Фантазія», хор «Гармонія», вихованка школи мистецтв №1 Ніка Брагіна та ін.

  


Батьків привітали із народженням двійнят

 

Цього святкового дня відбулася ще одна приємна та непересічна подія- традиційна зустріч із родинами, в яких у 2017 році народилися двійні. За дорученням міського голови Геннадія Дикого присутніх батьків та рідних з народженням в їхніх родинах немовлят привітала заступник міського голови Ольга Настіна. Вона побажала батькам та діткам міцного здоров’я, невичерпної енергії, наснаги на багато років життя та наголосила, що міська рада обов`язково буде допомагати та підтримувати сім’ї, в яких одразу народжується декілька дітей, адже вони її потребують вдвічі більше допомоги за звичайні сім’ї.

 

 

Слід зазначити, що в Білій Церкві діє міська цільова програма по сприянню соціального становлення та розвитку молоді, а також по підтримці сім’ї на 2016-2020 роки. Згідно із програмою  передбачено надання допомоги родинам, в яких народилися двійні. Цього разу 8 білоцерківських сімей отримали привітання. В їхніх родинах з’явилося 11 дівчаток та 5 хлопчиків. Заступник міського голови вручила представникам родин подяки Білоцерківської міської ради дитячі візочки для двієнь та квіти.

 

Це родини:

1. Орішиних Альони Миколаївни та Нікіти Леонідовича 

2. Рогози Наталії Валентинівни

3. Смірнових Тетяни Олександрівни та В’ячеслава Олександровича

4. Войтових Оксани Анатоліївни та Юрія Валерійовича

5. Османових Юлії Вікторівни та Дмитра Сергійовича

6. Іщенків Тетяни Вікторівни та Дмитра Васильовича

7. Шкерберг Марти Карлівни

8. Кулиничів Ольги Юріївни та Максима Володимировича

 

Приємно, що у цьому році в Білій Церкві народилося аж 23 двійні (26 дівчаток, 20 хлопчиків). Це найбільша кількість двійнят за минулі роки.

  

 


Опубліковано: 19 грудня 2017 року
Поділитися