День шани військової доблесті та вдячності Героям

Професія військового – це вибір справжніх синів і доньок своєї Вітчизни. На їхніх сильних плечах лежить величезна відповідальність, за їхніми спинами – рідна країна, мир якої вони постійно бережуть. Саме військові завжди готові прийняти перший удар ворога на себе. Щороку 06 грудня в Україні відзначається День Збройних Сил України. Саме цього дня в 1991 році було ухвалено Закон України «Про Збройні Сили України».

Біла Церква пишається своїми воїнами – героями 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, 1129 Білоцерківського зенітно-ракетного полку, Військового Білоцерківського гарнізонного госпіталю, Білоцерківського військового комісаріату та інших військових частин, розташованих на території нашого міста.

06 грудня в Білій Церкві відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Збройних Сил України. Під час заходу, який відбувся на центральній площі міста, до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий:

«Я пишаюся, як і кожен житель Білої Церкви, тим, що українська армія входить у топ наймогутніших армій країн Європи і світу. Сьогоднішня армія суттєво відрізняється від тієї, яка була кілька ще років тому. Це контрактна армія, потужна зброя, забезпечення, але це не головне. Найголовніше – це дух, сила волі, любов до Батьківщини. Це найсильніше в наших Збройних Силах і це те, що захищає нашу неньку-Україну. Щиро вдячний усім, хто боронить нашу державу. Висловлюю співчуття рідним тих, кого сьогодні немає серед живих, хто віддав найдорожче – своє життя, за волю і незалежність, за те, щоб ми сьогодні могли спокійно працювати, народжувати дітей і жити в нашій Богом даній державі. Зі святом! Слава Україні і слава нашим Героям!»

За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, героїзм та з нагоди Дня Збройних Сил України нагрудним знаком «Відзнака міського голови» було відзначено:

- Макаричака Павла Івановича – майора, начальника хірургічного відділення військового госпіталю військово-медичного клінічного центру центрального регіону медичної служби військової частини А-3122;

- Бадаляна Олександра Олександровича – підполковника, заступника військового комісара з ТРО Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату.

Кращим військовослужбовцям також були вручені грамоти та подяки Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету.

Згідно з рішенням сесії Білоцерківської міської ради № 1530 від  20 серпня 2015 року та рішенням сесії Білоцерківської міської ради № 225 від 8 вересня 2016 року за визначні заслуги перед територіальною громадою міста Біла Церква, особисту мужність виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України звання  «Почесний громадянин міста Біла Церква» було присвоєно:

- Савуляку Володимиру Івановичу;

- Чопу Сергію Миколайовичу;

- Чумаку Дмитру Сергійовичу;

- Попову Андрію Миколайовичу.

Під час заходу виступили також голова громадської організації «Єдина родина Білоцерківщини» сімей загиблих учасників бойових дій, учасник бойових дій Валентина Савулюк та представник організації Наталії Яцун, які сказали слова вдячності та відзначили подяками волонтерів, студентів  агробіотехнологічного факультету БНАУ, представників Білоцерківської волонтерської групи, Служби підтримки ветеранів, учасників бойових дій, антитерористичної операції та членів їх сімей.

Пам’ять тих, хто віддав за рідну землю найдорожче – своє життя, під час захходу вшанували хвилиною мовчання, а також згадали їхні імена.

Біля стели з портретами Героям благочинний Білоцерківського району настоятель парафії Покрова Божої Матері Української Православної Церкви Київського патріархату священик Микола Гопайнич провів поминальний молебень. На знак вічної пам’яті  учасники заходу поклали квіти до портретів Героїв та запалили лампадки.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради, секретар міської ради Вадим Кошель, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, заступник міського голови Катерина Литвиненко, Анатолій Кравець, військовослужбовці, представники громадськості, журналісти.

Цього ж дня міський голова Геннадій Дикий на запрошення командира підполковника Вадима Волощука завітав до військової частини 1129-ого Білоцерківського зенітного ракетного полку. Під час урочистостей Геннадій Дикий привітав особовий склад військової частини з Днем Збройних Сил України. Міський голова зазначив: «За короткий термін наші Збройні Сили стали однією з найпотужніших армій Європи. І це стало можливим, в першу чергу, завдяки незламному бойовому духу, патріотизму, професіоналізму та мужності наших воїнів. Місто пишається вами, і від імені всіх білоцерківців я вітаю вас професійним святом, бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, нових звершень у благородній справі служіння Вітчизні та миру».

За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, героїзм та з нагоди свята міський голова відзначив грамотами Білоцерківської міської ради старшого лейтенанта, заступника командира 6 (шостої) зенітно-ракетної батареї Білоцерківського зенітно-ракетного полку Владислава Ахмедова та капітана, заступника командира 2 (другої) зенітно-ракетної батареї Білоцерківського зенітно-ракетного полку Олега Поливяненка. Військовій частині було передано цінний подарунок.

День шани військової доблесті та вдячності Героям


Опубліковано: 06 грудня 2018 року
Поділитися