День міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в міськрайонному відділі з питань пробації

    25 квітня 2017 року Білоцерківським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках взаємодії з Білоцерківським міськрайонним відділом з питань пробації було проведено День Центру для осіб з числа дітей та молоді, які мають проблеми із законом та перебувають на обліку у відділі з питань пробації. 

 

   Основна мета цього заходу – максимально наблизити соціальні послуги до осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі або перебувають в конфлікті з законом, використовуючи для цього альтернативні форми інформування молоді. Саме тому в програму Дня Центру, окрім індивідуальних консультацій з юрисконсультом Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, було включено бесіду за темою: «Право на друге життя», під час якої засуджені мали можливість проаналізувати власні помилки та усвідомити перспективи, навчитися використовувати позитивні риси характеру як потужний ресурс до вирішення життєво важливих питань. Профілактична бесіда відбулася з активної участі волонтерів релігійної громади християн віри євангельської «Скинія».

 

    Важливо зазначити, що діяльність Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в ході соціального патронажу молоді, яка перебуває в конфлікті з законом,  передбачає відвідання осіб з числа молоді, які повертаються з місць позбавлення волі або відбувають покарання без позбавлення волі, безпосередньо за місцем проживання, вивчення  їх потреб та надання відповідної допомоги. Тільки з початку поточного року було опрацьовано 86 повідомлень з виправних установ та відділу з питань пробації та організовано надання соціальних послуг з урахуванням виявлених проблем. Також, спеціалістами Центру систематично проводяться профілактичні бесіди з молоддю щодо запобігання порушення закону в майбутньому.

День міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в міськрайонному відділі з питань пробації


Опубліковано: 25 квітня 2017 року
Поділитися