День легендарного, незламного синьо-жовтого стягу

Сьогодні, 23 серпня, жителі Білоцерківської громади разом з усіма українцями відзначають День державного прапора України - нашої гордості та нашого символу свободи.

Хоч від початку повномасштабного вторгнення нашим містам і людям постійно загрожує небезпека, ми не дозволимо знищити символ нашої незламності. Ціною власного життя тисячі українців відстоюють синьо-жовтий стяг. Українці, які були під вимушеною окупацією, під загрозою кари, понад усе хотіли зберегти рідний символ. Тому, завжди буде майоріти синьо-жовте знамено, промовляючи всьому світу: «Є у світі Україна! Була! Є! Буде!».

Цього дня перед міською радою зібралися представники всієї нашої громади.

Почесне право підняти Державний Прапор України було надано першому заступнику міського голови Інні Новогребельській та полковнику Збройних сил України, кавалеру ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Анатолію Штефану.

Замайорів на Білою Церквою Державний Прапор України, прапор – під яким сьогодні український народ героїчно іде в бій, звільняючи нашу землю від підступного окупанта. Наш стяг политий кров’ю воїнів, які віддали життя за вільну Україну. Їх імена вже є історією нашого народу.

Пам’ять про всіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання. Вічна їм пам’ять.

У цей день, рідні і близькі загиблих воїнів-захисників підготували прапорці на яких написані імена Героїв, які віддали життя на війні за свободу України. І  саме 23 серпня у нашій громаді розпочато акцію, під час якої рідні встановили перші прапорці на галявині біля великого Державного Прапору. У будь-який час сьогодні всі охочі зможуть прийти і встановити прапорці пам’яті Героям.

Іде війна. Не ми її розпочали. Не ми її готували. Не ми прийшли на чужу землю зі зброєю. Але ми прийняли виклик та саме ми переможемо і закінчимо війну під легендарним, незламним синьо-жовтим стягом.

І увесь світ довго пам’ятатиме про самовідданість і хоробрість українського народу ще довго вивішуючи Прапор України з балконів, прикріплюючи  його до машин, чи собі на одяг на знак підтримки українців.

 

День легендарного, незламного синьо-жовтого стягу


Опубліковано: 23 серпня 2023 року
Поділитися