Чи доцільно відновлювати опалювання

    В ході прес-конференції міський голова Геннадій Дикий відмітив, що на цьому тижні до України завітав потужній циклон, який призвів до різкого погіршення погодних умов. Рядом східних та центральних областей та міст нашої держави пройшли снігопади та були зафіксовані заморозки на ґрунті.

 

    Незважаючи на те, що на території нашого міста не було снігопадів, жителі Білої Церкви відчули значне зниження температури повітря, а зважаючи на завершений опалювальний період – особливо.

 

    «На жаль, погода внесла зовсім не весняні корективи  і ми маємо температурний дискомфорт. Управлінням охорони здоров`я та управлінням освіти і науки міської ради проводиться моніторинг  дотримання температурного режиму в загальноосвітніх та медичних закладах, дитячих садках тощо», - проінформував Геннадій Дикий.

 

    Міський голова зауважив, що по закінченню опалювального сезону 2016-2017рр. КП БМР «Білоцерківтепломережа» вже на початку квітня ц.р. розпочато заходи з підготовки до наступного опалювального сезону. Зокрема, проведено велику кількість гідравлічних випробувань мереж по місту, під час яких було виявлено ряд поривів. На теплотрасах вже проводяться роботи щодо їх ліквідації.

 

    В зв`язку із вищезазначеним, міський голова наголосив, що розпочати роботу із відновлення опалювального сезону немає можливості, адже потрібно провести дані ремонти та й заповнення магістралі теплопостачання теплою водою лише для масиву Леваневського займає близько двох діб, а безпосереднє відновлення опалення всього міста - ще близько двох діб. Також, необхідно тривалий час для запуску системи теплопостачання в котельнях – близько 4-5 діб. А дивлячись на прогноз синоптиків вже найближчими вихідними на території України температура повітря підвищиться і прийде весняне тепло, тому відновлювати теплопостачання в Білій Церкві не є доцільним.


Опубліковано: 21 квітня 2017 року
Поділитися