Збираємо пропозиції щодо вшанування борців за волю та незалежність України

    Події на Майдані, війна на сході країни не оминули наше місто.

 

    В пам’ять про Героїв Небесної Сотні активістами було встановлено банер Героям Небесної Сотні, до якого додаються портрети білоцерківців, які загинули на Сході держави, захищаючи територіальну цілісність країни.

 

    Ми приходимо до стели в дні пам’ятних дат, але ми розуміємо, що це тимчасовий спосіб вшанування героїв. Тому, з метою гідного вшанування загиблих міським головою було  ініційовано, а  виконавчим комітетом міської ради  прийняте рішення «Про громадське обговорення питання вшанування в місті Біла Церква учасників боротьби за волю та незалежність України». Відповідно до цього рішення створено робочу групу,  для організації відповідного громадського обговорення.

 

    «Я звертаюсь до білоцерківців і прошу взяти активну участь в обговоренні питання щодо способу та місця вшанування учасників боротьби за волю та незалежність України. Важливо визначитись, які будуть пропозиції щодо способу вшанування Героїв Небесної Сотні та військових загиблих на Сході. Чи це має бути один загальний монумент, чи - різні пам'ятники, чи - композиція борцям за незалежність, куди ввійдуть декілька історичних періодів боротьби українців за незалежність» - зазначив міський голова. 

 

    Друге важливе питання – місце розташування пам'ятного знаку. З цього приводу Геннадій Дикий висловив: «На мою думку, це має бути місце не прохідне, затишне, аби туди можна було прийти, покласти квіти, з почестями вшанувати героїв, згадати, подумати. Разом з тим, це може бути якась площа, куди одночасно зможе прийти велика кількість людей в дні пам'ятних дат. Варто подумати й про можливість нанесення прізвищ героїв». 

 

    Свої пропозиції  можна надавати до 15 травня ц.р. до управління містобудування та архітектури за адерсою: б-р Олександрійський, 75 (контактна особа: Голуб Олександр Михайлович, телефон: 5-12-64; e-mail:bc_architect@ukr.net) або до відділу культури та туризму за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 36 (контактна особа: Ковальська Юлія Іванівна, телефон: 5-40-65; e-mail:bcvk@ukr.net). 

 

    В подальшому ці пропозиції будуть опрацьовані робочою групою та винесені на широке обговорення білоцерківців із залученням експертів, спеціалістів і всіх небайдужих. Це будуть презентації, «круглі столи», різноманітні опитування.

 

    Після обговорення, пропозиції, які отримають найбільшу підтримку, винесуться на затвердження міської ради та буде оголошено всеукраїнський конкурс серед архітекторів та скульпторів на найкращий проект пам’ятника.


Опубліковано: 21 квітня 2017 року
Поділитися