Розвиток спорту плануватиметься відповідно нової програми

Під час засідання сесії депутати затвердили Програму розвитку фізичної культури і спорту міста Біла Церква на 2017 - 2021 роки . 

Доповідаючи дане питання  депутат міської ради Юрій Гончаренко наголосив, що  Біла Церква має великий спортивний потенціал, в ній до занять фізичною культурою та спортом залучено близько 20 тис. осіб. Зараз в місті розвивається 36 видів спорту, в Білій Церкві працює  шість ДЮСШ, в яких тренувальні заняття проводяться із 23 спортивних видів, ними займаються близько 5 тис. білоцерківських юнаків та дівчат. Також на території міста працюють обласні заклади спортивного спрямування, центр інвалідного спорту та більш як 20 громадських організацій, федерацій та клубів спортивного спрямування.

Аби в місті росло здорове молоде покоління, необхідно максимально підтримувати розвиток  цієї сфери. Тому, метою Програми є реалізація першочергових та перспективних заходів, спрямованих на  розвиток сфери фізичної культури і спорту,  створення умов для:

- забезпечення розвитку  олімпійських та не олімпійських видів спорту;

- залучення широких верств населення до занять фізичною культурою та спортом;

- максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень та виховання її в дусі олімпізму та ін.

Серед  основних  визначених завдань Програми є:

-формування у населення традицій та мотивації щодо занять фізичною культурою і спортом, як важливої складової забезпечення здорового способу життя;

-удосконалення системи дитячо-юнацького спорту,  створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки;

-проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах, за місцем проживання й роботи у місцях масового відпочинку громадян, а також фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи серед інвалідів;

- будівництво сучасних та реконструкція існуючих спортивних споруд, належне  їх обладнання та використання;

-популяризація здорового способу життя та подолання стану суспільної    байдужості до здоров'я. 

Іншим рішенням,  яке було прийнято депутатами і стосувалося напрямку спорту – стало  рішення про надання згоди на прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Біла Церква безоплатно центральної дитячо-юнацької спортивної бази «Трудові резерви».  На даний момент спортивна база знаходиться у державній власності  Міністерства освіти і науки України. Через недостатнє фінансування об’єкту трибуни, підтрибунні приміщення та бігові доріжки зіпсувалися й потребують капітального ремонту. У разі передачі спортивної бази на баланс міста, міська влада матиме можливість розглядати варіанти щодо залучення позабюджетних коштів на необхідні заходи. А провівши всі необхідні ремонтні роботи, білоцерківці зможуть отримати гарну спортивну базу для  тренувань і проведення не тільки міських, а й загальнодержавних та й міжнародних змагань.



Опубліковано: 02 грудня 2016 року
Поділитися