Білоцерківці зацікавлені у провадженні Auction 3.0

Як неодноразово зазначав міський голова Геннадій Дикий, одним із пріоритетів в роботі міської влади є забезпечення прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування, ефективного використання комунального майна, створення рівних умов для розвитку підприємництва та ін.

 В березні, в Києві відбулося підписання меморандуму щодо розвитку та імплементації системи децентралізованих онлайн-аукціонів в державних установах на муніципальних та обласних рівнях.Біла Церква також була одним із підписантів  даного меморандуму.

 Заснований на технології блокчейн аукціон стане першим у світі прикладом використання державою децентралізованої горизонтальної системи для приватизації та оренди державного майна, створення ліцензій і т. п. Як сходяться на думці експерти, система здатна докорінно змінити існуючу економічну модель і дати настільки необхідний Україні імпульс до початку справжніх реформ.

Платформа дозволяє брати участь в аукціонах будь-якому охочому, запускати власні точки доступу до державних торгів та навіть купувати державне майно за криптовалюту.

Однак головна відмінна риса системи – її прозорість і усунення необхідності в будь-яких чиновників-посередників. Це фактично зводить нанівець умови для корупційних махінацій, включаючи так звані «відкати»

З метою забезпечення відкритості і прозорості підготовки та  проведення  продажу і передачі в оренду майна та майнових прав, що є комунальною власністю територіальної громади міста Біла Церква, із застосуванням сучасних методів та технологій, що забезпечать мінімальне втручання людського фактору, міським головою 15 липня ц.р. було підписано відповідне розпорядження № 116Р "Про організаційні заходи, спрямовані на вивчення та можливість впровадження в місті Біла Церква системи децентралізованого електронного аукціону "e-Auctoins 3.0" 

 



Опубліковано: 18 липня 2016 року
Поділитися