Розроблено проект Статуту міста Біла Церква, який винесено на громадське обговорення

18 липня відбулося офіційне вручення міському голові Геннадію Дикому проекту Статуту міста Біла Церква.

Головний документ міста вручав голова робочої групи по створенню Статуту, секретар Білоцерківської міської ради -  Борис Смуток.

«Відповідно до розпорядження міського голови було створено робочу групу для розробки проекту цього важливого документу. Група складалася з 11 осіб, до якої були залучені депутати міської ради, члени виконавчого комітету, начальники відділів та управлінь міської ради, провідні українські  експерти та  громадськість міста Біла Церква, - зазначив Борис Смуток. - На всіх засіданнях щодо розроблення Статуту було детально розглянуто кожен розділ цього документа, членами робочої групи обговорено та внесено низку пропозицій щодо нього».

Міський голова Геннадій Дикий подякував членам ініціативної групи за плідну роботу та підкреслив, що даний документ повинен  пройти  три тематичні фокус-групи та відкрите громадське обговорення. Винесення проекту Статуту на затвердження депутатами міської ради планується на одне із засідань сесії міської ради восени.

Затвердження Статуту міста надасть можливість  врегульовати питання реалізації права білоцерківців на громадські слухання, місцеві ініціативи тощо. В цілому громада міста матиме інструменти та можливість активно приймати участь у розвитку та житті міста.

В заході взяли участь члени ініціативної групи по створенню Статуту міста Біла Церква.



Опубліковано: 18 липня 2016 року
Поділитися