Білоцерківський спорт: нам є ким і чим пишатися

Традиційно, в другу суботу вересня, в Україні відзначають День фізичної культури і спорту.

Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.

Цей день, ще один привід вшанувати білоцерківських спортсменів, адже нам є ким пишатися. Спортивні досягнення, які своєю наполегливою працею виборюють наші спортсмени вражають. Дуже часто ми бачимо новини про високі здобутки і перемоги у різноманітних видах спорту на загальнодержавних, світових аренах. Білоцерківські борці, боксери, велосипедисти, гімнасти, шахісти, плавці та всі, хто представляють інші види спорту гідно представляють Білу Церкву і Україну.

Втім, це свято не лише тих, хто займається спортом професійно, а й дітей, молоді та дорослих, які долучаються до занять спортом, щоб бути здоровими та сильними.

Напередодні професійного свята, 8 вересня відбувся урочистий захід з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

 

Сьогодні захід проходив в особливих умовах – йде війна і боротьба за незалежність України. Тому, присутні висловили вдячність нашим воїнам, що захищають рідну землю від ворога, серед них є чимало спортсменів. Є й Герої - вихованці наших спортивних закладів, які віддали життя задля нашої Перемоги та миру. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять всіх Героїв.

 

«Сьогодні ви фізично виховуєте нашу молодь, а фізична підготовка, залучення дітей до занять спортом – це надзвичайно важливо у час, коли гаджети, відеоігри займають значну частину життя молоді. Проте, всі добре усвідомлюють, що фізична культура і спорт, фізично загартована молодь - це запорука здоров’я нації. Недарма у розвинутих європейських країнах заняттям спортом приділяється неабияка увага у школах та вищих навчальних закладах,- наголосив міський голова Геннадій Дикий, вітаючи присутніх. - Я переконаний, що після нашої Перемоги ми повинні рухатися у такому ж напрямку, підвищити рівень культури занять спортом. Це наші першочергові завдання.

Для тренера - вихованець як власна дитина, кожен з вас вкладає, що може і на багато більше. Мріє, щоб молодий спортсмен перевершив його здобутки. Я дякую всім, хто виховує дітей, і тим, хто прославляє Україну на світових аренах. Бажаю вам якомога частіше радіти вагомим результатам і перемогам».

 

Міський голова вручив ряду представників сфери грамоти міської ради та її виконавчого комітету.

 

Із професійним святом присутніх також привітали начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик та начальник управління молоді і спорту міської ради Олексій Копишинський .

 

Низці працівників сфери були вручили грамоти та подяки управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації, грамоти Національного олімпійського комітету України, подяки управління молоді та спорту Білоцерківської міської ради.
 

Тож, напередодні Дня фізичної культури і спорту України, бажаємо всім бути спортивними і здоровими.

 

Зі святом!

Білоцерківський спорт: нам є ким і чим пишатися


Опубліковано: 08 вересня 2023 року
Поділитися