Білоцерківські тренери-викладачі отримали заслужені високі нагороди

Сьогодні, 30 травня, було відзначено знаних спортсменів Білої Церкви, які все своє життя присвятили розвитку спорту та вихованню молодого покоління.

Секретар міської ради Володимир Вовкотруб вручив нагрудний знак «Відзнака міського голови» Ользі Ємільянович.

Ольга Серіївна -тренер-викладач вищої категорії відділення з велосипедного спорту КЗ БМР ДЮСШ «Богатир». Вона особисто є першим майстром спорту з велосипедного спорту в Білій Церкві (1975р.) З того часу вже понад 50 років віддана велоспорту, тренерський стаж роботи становить 35 років.

Її вихованці завжди в числі лідерів на Всеукраїнських та обласних змаганнях. Однією із кращих її вихованок є Світлана Гігелєва - багаторазова учасниця чемпіонатів світу, яка зараз також працює тренером.

Лише за останні роки переможцями та призерами чемпіонатів України з велосипедного спорту серед юніорів та юнаків на шосе та треку стали вихованці Ольги Ємільянович:

• майстри спорту України: Ігор Грегуль, Ростислав Черниш, Владислав Ковтуненко, Владислав Бузінський;

• кандидати в майстри спорту: Олександр Щипак, Ілля Гоц, Сергій Полюшко, Олександр Полюшко, Владислав Михайлюк.

Ольга Серіївна досвідчений наставник, професіонал своєї справи, її вихованці своїми перемогами покращують імідж нашої громади на всеукраїнському рівні.

Посвідчення та значок «Заслужений тренер України з боротьби вільної» вручено Валерію Падальцю - директору КЗ БМР ДЮСШ «Богатир», тренеру-викладачу з вільної боротьби.

Валерій Петрович - старший тренер Київської області з вільної боротьби серед чоловіків, суддя національної категорії. Його трудовий стаж складає 48 років.

За час своєї тренерської діяльності ним підготовлено: майстра спорту міжнародного класу та 22 майстри спорту України.

За його особистої участі в Білій Церкві було проведено: 17 Міжнародних турнірів з вільної боротьби на призи триразового Олімпійського чемпіона Олександра Медведя; щорічні чемпіонати України з вільної боротьби серед різних вікових категорій.

Спортивне звання «Заслужений тренер України» Падальцю Валерію Петровичу присвоєно згідно наказу №2991 Мінмолодьспорту України від 14 травня 2024 р. за високі досягнення спортсменів з вільної боротьби, а саме здобуті призову місця його вихованцями:

-Ірина Коляденко - чемпіонат Європи - І місце, чемпіонат світу - ІІІ місце;

- Валентин Бабій - чемпіонат Європи до 23 років -ІІІ місце;

-В’ячеслав Музаєв - чемпіонат Європи серед юніорів - ІІІ місце.

Секретар міської ради Володимир Вовкотруб подякував спортсменам за їх внесок у розвиток спорту та побажав досягнення високих здобутків їхніми вихованцями у майбутньому.

Білоцерківські тренери-викладачі отримали заслужені високі нагороди


Опубліковано: 30 травня 2024 року
Поділитися