Біла Церква відсвяткувала 26 річницю незалежності України

24 серпня в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня незалежності України, у рамках яких пройшло урочисте зібрання та покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку.

 

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який привітав усіх білоцерківців з 26-ю річницею незалежності нашої держави.

 

«Ще кілька років тому деякі політики говорили, що нам незалежність дісталася задарма, легко. Але так вважають тільки ті, хто не знає історії України, її минулого, сповненого війнами та боротьбою за незалежність. Ми не можемо не згадати тих героїв, які сотнями років боролися за те, щоб ми сьогодні мали можливість жити у вільній, незалежній державі. І, на мій погляд, саме сьогодні ми стаємо дійсно незалежними. І ми вистоїмо, пройдемо найтяжчі часи для нашої держави, і ми обов’язково переможемо, збудуємо нашу державу – кожний на своєму місці. Я вдячний всім білоцерківцям та жителям України, які кожного дня відстоюють нашу державу – в секторі економіки, на сході в зоні АТО, працюючи на полях. Тільки так ми здобудемо справжню незалежність і обов’язково переможемо. Слава Україні!» - наголосив Геннадій Дикий.

 

Зі словами вітань до присутніх звернулися також голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур, ветеран УПА Теодор Дячун, начальник штабу, перший заступник командира 1129 зенітно-ракетного полку Ігор Малинко, який відзначив почесними грамотами Київської обласної ради активістів волонтерського руху – координатора волонтерської групи «Час Змін» (м.Біла Церква) Тетяну Климчук та волонтера Олену Титарьову.

 

Пам’ять борців за незалежність України, які віддали за неї своє життя, вшанували хвилиною мовчання.

 

На завершення учасники урочистого зібрання поклали квіти до пам’ятника Т.Шевченку.

 

Під час заходу з творчими номерами виступили артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

 

Після урочистого зібрання відбулася святкова хода «Моя вишивана Україна», учасники якої пройшли від пам’ятника Т.Шевченку до стендів з портретами Героїв, де відбувся молебень за Україну та український народ. Молебень провів благочинний Білоцерківського району, настоятель церкви Покрови Божої Матері УПЦ КП, протоієрей Микола Гопайнич.

 

Цього ж дня у рамках свята на площі Шевченка відбулася акція «У сяйві барв дорослі і малі малюють щастя рідної землі», під час якої всі охочі мали змогу розмалювати фарбами карту України.

 

У заходах взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Біла Церква відсвяткувала 26 річницю незалежності України


Опубліковано: 24 серпня 2017 року
Поділитися