Біла Церква відcвяткувала Великоднє свято писанки

    Цими днями весь християнський світ відзначає найбільше свято – Воскресіння  Христове.

 

    Кожен з нас у родинному колі  вітав один одного, куштував традиційні писанки та крашанки, запашні пироги, золоті паски,  бажав радості й душевного спокою, торжества справедливості і перемоги добра над злом  та миру нашій землі.

 

    Наша велика  білоцерківська родина  також зібралася, щоб разом один з одним розділити радість Великодня.  17 квітня у парку культури та відпочинку ім..Т.Шевченка  з нагоди великого свята Пасхи відбулося чудове дійство - Великоднє свято писанки.

 

    Радість бути присутнім на святі  висловив міський голова Геннадій Дикий: «Дуже приємно, що руками маленьких дітей, за допомогою вас – батьків, дідусів, бабусь,  ми відновлюємо наші традиції. Тому що не буде  у нас майбутнього, якщо ми не будемо пам’ятати свого минулого. Це надзвичайно важливе, світле і яскраве свято. Я бажаю, щоб ваше життя складалось так, як ви того прагнете. Особливо у нашого підростаючого покоління».

 

    Зі святковим концертом виступили учні місцевих шкіл мистецтва та вокальних студій, які співали традиційних пісень. Білоцерківці мали можливість проглянути  виставку дитячих робіт «Великодні дзвони», відвідати  виставку-продаж «Великодній узвіз», арт-проект «Білоцерківська писанка», майстер-класи з традиційного виготовлення писанки.

 

    Для самих маленьких жителів Білої Церкви працював майданчик дитячої творчості та розваг «Великодня казка» (ляльковий театр, хвилини поезії) і було організовано багато інших розваг та ігор. Протягом заходу діяла благодійна акція учнівської молоді міста «Великодній кошик – воїнам АТО».

 

    Протягом свята міський голова Геннадій Дикий відвідав виставки та поспілкувався із жителями міста.

 

    У заході також взяли участь заступник міського голови Ольга Настіна, начальник управління освіти та науки міської ради  Юрій Петрик, начальник відділу культури і туризму міської ради  Юлія Ковальська, начальник відділу сім’ї та молоді міської ради  Олександр Литвинчук, секретар Білоцерківської єпархії Української православної церкви, протоієрей Валерій Яблонський.

Біла Церква відcвяткувала Великоднє свято писанки


Опубліковано: 17 квітня 2017 року
Поділитися