Весняний призов 2017

    На Білоцерківщині розпочалася весняна призовна кампанія 2017 року, що відбувається згідно Указу Президента №44/2017, підписаного ним 24 лютого 2017 р.

 

     Призов відбуватиметься протягом двох місяців: квітня і травня. На строкову службу призивають придатних за станом здоров'я чоловіків, яким на момент відправлення у військові частини виповниться  20 років, але не старше 27 років. 18 і 19-річних також можуть викликати на призовну комісію у військкомат, але на службу їх відправлять тільки у разі особистої згоди. Як і минулого року терміни служби залишаються незмінними: юнаки з вищою освітою віддадуть армії 12 місяців, а ті, хто не встиг отримати диплом ВНЗ відслужать півтора року.  Головне питання, яке хвилює строковиків та їх батьків вже не одну призовну кампанію — чи відправлятимуть їх служити в зону АТО. У Генштабі запевняють, що до лінії фронту призовників не допустять.

 

    18 квітня відбулася урочиста відправка частини призовників Білоцерківщини до збірних пунктів.

 

    19 жителів Білої Церкви і 7 - Білоцерківського району  відбули на місця збору.

 

    Міський голова Геннадій Дикий привітав призовників з визначною подією в їхньому житті: «Збройні сили України - це порядок, це те, що навчить вас бути відповідальними. Навчайтесь, бережіть себе і повертайтеся до своїх рідних кращими»

 

    Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур. Він привітав призовників з Світлим Христовим Воскресінням і побажав, щоб місяці розлуки з родиною швидко промайнули.

 

    Військовий комісар Білоцерківського міського комісаріату Ігор Богданевич побажав новобранцям навчитися нового і корисного, а також пообіцяв батькам, що повернуться додому вже справжні чоловіки, здатні їх захистити, допомогти і підтримати.

 

    Протоієрей Української Православної Церкви  Київського Патріархату Микола Гопайнич благословив призовників на службу Батьківщині.

 

    Призовники також отримали подарунки від Білоцерківської міської ради і Білоцерківської районної державної адміністрації – портативні зарядні пристрої, щоб завжди залишатися на зв’язку з рідними і близькими.

Весняний призов 2017


Опубліковано: 18 квітня 2017 року
Поділитися