Біла Церква має бути комфортною для всіх

    06 квітня відбулося чергове засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста».

 

    Відповідно до порядку денного, були обговорено питання щодо взаємодії відділу державного архітектурно-будівельного контролю Білоцерківської міської ради з комітетом забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста, з якого доповів керівник даного відділу Володимир Дорогань. Він наголосив, що новостворений відділ у своїй роботі керується чинним законодавством, а також переліком вимог, розробленим згідно з ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

 

    Окрему увагу під час засідання акцентували на питаннях облаштування безпечних переходів на міському залізничному вокзалі, забезпечення засобами доступності, зокрема пандусами та підйомниками, об’єктів міської інфраструктури (закладів охорони здоров’я, спортивних закладів), комерційних та громадських організацій, житлових споруд тощо; наголосили на питанні відповідності вже встановлених пандусів вимогам та нормам.

 

    Учасники зустрічі також розглянули проблеми щодо забезпечення зручності тротуарів, пішохідних переходів для маломобільних груп населення (пониження бордюрів, облаштування їх спеціальними з’їздами); наголосили на необхідності забезпечення вільних місць для транспортних засобів інвалідів на міських зонах для паркування, проаналізували механізм вирішення цієї проблеми, висловили пропозиції взяти дане питання під контроль.

 

    Під час зустрічі присутні також обговорили питання облаштування громадського транспорту засобами доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями, мам з дитячими візочками, зупинилися на питанні необхідності позначення відповідних місць у громадському транспорті спеціальними наклейками; висловили пропозиції щодо проведення додаткового інструктажу для кондукторів міських тролейбусів, аби вони звертали більшу увагу та надавали своєчасну допомогу особам з інвалідністю при користуванні громадським транспортом.

 

    Члени громадських організацій, які опікуються проблемами людей з особливими потребами, висловили вимоги щодо якомога ширшого залучення їх до процесу впровадження транспортної реформи, проведення міських заходів, інформування населення щодо проблем маломобільних груп через засоби масової інформації тощо.

 

    Також у рамках засідання було розглянуто протокольні доручення комітету доступності. Начальник комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інспекція з благоустрою м. Біла Церква» Віктор Ілляшенко зазначив, що до ряду організацій, у яких виявлені ті чи інші порушення з точки зору доступності їхніх споруд для маломобільних груп населення, були надіслані відповідні листи та отримані відповіді.

 

    У засіданні взяли участь представники громадських організацій, які опікуються проблемами людей з особливими потребами, управлінь та відділів Білоцерківської міської ради та ін.

Біла Церква має бути комфортною для всіх


Опубліковано: 06 квітня 2017 року
Поділитися