Авіаційна галузь Білої Церкви відсвяткувала своє 90-річчя

07 грудня Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс відсвяткував урочистостями 90-річчя авіаційної галузі.

 

90 років тому в Білій Церкві були засновані авіаремонтні майстерні, що стали міцним фундаментом для потужного розвитку авіаційної галузі в місті. За цей період Біла Церква зайняла провідне місце з ремонту та технічного обслуговування повітряних суден, створивши всю необхідну базу для повноцінного функціонування спочатку військового, а з 2000 року – цивільного аеродрому «Біла Церква».

 

Зі словами привітань до гостей свята звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Біла Церква сьогодні має велике підприємство, до якого зі всього світу прилітають літаки на обслуговування. Ми робимо все для того, щоб у майбутньому в нашому місті був сучасний аеропорт. Вже зараз ми думаємо про кваліфіковані кадри для підприємства, які тільки будуть навчатися: для школярів проводяться екскурсії, щоб їх зацікавити і показати до чого потрібно прагнути. Адже професії інженерів, пілотів та інших спеціальностей в авіаційній галузі є дуже перспективними та престижними».

 

Він відзначив нагородами Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за сумлінну працю, високу професійність, відповідальність за доручену справу та з нагоди святкування 90-річного ювілею заснування авіаційної галузі в м. Біла Церква кращих працівників авіаційної сфери. Зокрема, нагрудними знаками «Відзнака міського голови» були нагороджені: ветеран-авіатор, директор Білоцерківського авіаремонтного заводу 1979-1990рр. В’ячеслав Грибовський; ветеран-авіатор, начальник відділу аеродромно польотно-інформаційного обслуговування (AFIS) Володимир Сорокожердєв; ветеран-авіатор, директор Білоцерківського авіаремонтного заводу 1997-2000рр., начальник дільниці ТОВ «Авіамір» Олександр Воробйов.

 

Також грамотами міської ради та виконавчого комітету було нагороджено: заступника директора по авіаційній діяльності КП БМР «БВАК» Олександра Пасічника; ветерана-авіатора, директора Білоцерківського авіаремонтного заводу 1990-1997рр. Олега Максименка; начальника відділу кадрів КП БМР «БВАК», інженера з нормування праці в цеху з ремонту двигунів Білоцерківського авіаремонтного заводу Олену Шушуру; ветерана-авіатора, начальника технічого відділу КП БМР «БВАК» Юрія Халієвського; начальника аеродромної служби КП БМР «БВАК» Ларису Славнову; електрика по ремонту та налагодженню обладнання Білоцерківського авіаремонтного заводу Валентина Березовського; ветерана-авіатора, старшого майстра цеха по ремонту авіадвигунів Білоцерківського авіаремонтного заводу; начальника варти служби авіаційної безпеки КП БМР «БВАК» Олександра Собченка; ветерана-авіатора, бригадира по ремонту авіаційного обладнання Білоцерківського авіаремонтного заводу Петра Новосельського; ветерана-авіатора, техніка-метеоролога КП БМР «БВАК» Володимира Єнютіна.

 

Міський голова вручив подяки міської ради та виконавчого комітету директору ТОВ «Авіамір» підприємства Ігорю Воробйову, голові ПрАТ «Україна-Аероальянс» правління Андрію Бондару та директору громадської організації «Білоцерківський аероклуб «Пілот» ім.Павла Поповича» Костянтину Бричку.

 

Із вітальним словом виступив директор комунального підприємства «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» Сергій Кандауров: «Я хочу привітати всіх вас і сказати про майбутнє. Фахівцями авіаційної галузі підтверджено, що наше підприємтво може стати потужним, мультимодальним авіаційним комлпексом, який зв’яже нас з усім світом, і нас побачать на світовій карті авіаперевезень. Уявіть собі, що реалізація цієї цілі дасть сотні тисяч робочих місць. Це розвиток підприємств, які відкриють для себе нові можливості бізнесу».

 

Слід зазначити, що даним підприємством була розроблена та презентована «Стратегія розвитку міжнародного аеропорту Біла Церква», яка зараз доопрацьовується та невдовзі почне втілюватися у життя.

 

Для присутніх зі святковою програмою виступали артисти Київського академічного обласного  музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

 

У ході святкування був продемонстрований власний фільм сучасності – про проведення екскурсій по авіапідприємству для білоцерківських школярів. Варто відмітити, що у фойє театру була відкрита фотовиставка «90 років авіаційного досвіду», що приурочена даному ювілею.

 

У заході взяли участь президент Київської обласної торгово-промислової палати Олександр Рябоконь, ветерани авіації, працівники БВАКу та інших авіапідприємтв, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Авіаційна галузь Білої Церкви відсвяткувала своє 90-річчя


Опубліковано: 08 грудня 2017 року
Поділитися