Апробація нових Державних стандартів надання соціальних послуг на базі комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг»

17 жовтня у Міністерстві соціальної політики України відбулася робоча нарада з доопрацювання проекту Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги. Провели нараду – заступник начальника Управління інтегрованих соціальних послуг – начальник відділу моніторингу політики у сфері соціальних послуг Олена Фартушна та головний спеціаліст Тетяна Величко.

На зустрічі були присутні представники територіальних центрів із 4 областей України (Донецька, Луганська, Миколаївська та Київська області).
Під час зустрічі відбулася розгорнута і конструктивна розмова з актуальних проблем проекту Державного стандарту соціальної послуги фізичного супроводу осіб з інвалідністю (порушення зору) та Державний стандарт соціальної послуги натуральної допомоги, які вперше після доопрацювання будуть затверджені в Україні. Саме тому, відповідно до наказу Міністерства соціальної політики від 29.05.2019 року № 832 на базі КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг» протягом серпня-вересня проводилася апробація двох проектів:

– Державний стандарт соціальної послуги фізичного супроводу осіб з інвалідністю (порушення зору);

– Державний стандарт соціальної послуги натуральної допомоги.

Згідно цих проектів принципами надання соціальної послуги натуральної допомоги є: доступність соціальної послуги, адресність та індивідуальний підхід, законність. Безпосереднє надання соціальної послуги здійснюється членами мультидисциплінарної команди із дотриманням вимог законодавства про інформацію та законодавства про захист персональних даних.

У робочій нараді з доопрацювання проекту від Київської області взяла участь завідувач відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг» Тетяна Гриб. Під час обговорення звітності щодо проробленої роботи з апробації Державних стандартів представники Мінсоцполітики, зазначили, що звіт територіального центру м. Біла Церква, до якого додавалися фото, був прикладом, оскільки відобразив реальний підхід до надання якісних соціальних послуг. Було відзначено високий рівень проведення апробації, зокрема, це налагодження співпраці з Білоцерківським учбово-виробничим підприємством Українського товариства сліпих та впровадження нових послуг для клієнтів центру.

Також відмічено, що за підтримки Білоцерківської міської влади територіальний центр має два повністю оснащених приміщення для проведення близько 100 заходів у межах Державних стандартів. Наразі, планується відкриття інших філіалів центру. Тобто, у планах створити осередки у кожному районі міста, а це в свою чергу, дозволить максимально охопити бажаючих отримувати послуги територіального центру. Забезпечення надання якісних послуг є життєвонеобхідним для клієнтів центру і завдяки фінансовій підтримці міської влади є можливість і надалі розширювати їх спектр. А це дасть змогу налагодити ефективне та якісне надання соціальних послуг мешканцям Білої Церкви.

КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг»


Опубліковано: 23 жовтня 2019 року
Поділитися