22 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

22 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. У ході засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Затверджено перелік  проектів переможців Громадського бюджету 2019

Розглянувши протоколи засідання робочої групи з організації проведення заходів Програми реалізації громадського бюджету від 18 жовтня 2019 року з метою розвитку демократичного суспільства, удосконалення діалогу між владою і громадою, відповідно  законодавства України виконавчий комітет міської ради вирішив ухвалити рішення, яким затвердив перелік проектів переможців, які пропонуються до фінансування у рамках громадського бюджету м. Біла Церква на 2020 рік.

Отож, це такі проекти:

№ проек-ту

Назва проекту

Назва об’єкту

Найменування головного розпорядника

Видатки

на 2020 рік, грн

027

Облаштування приміщення КЗ БМР Клуб за місцем проживання «Прометей» для організації роботи з молоддю міста Біла Церква – «Молодіжний центр».

Ремонтні роботи у КЗ БМР Клуб за місцем проживання «Прометей»

Управління капітального будівництва міської ради

2 417 200

Придбання обладнання для  організації «Молодіжного центру»

Управління з питань молоді та спорту міської ради

582 800

024

«Центр військово-патріотичного виховання»

Придбання обладнання для проведення занять із військово-патріотичного виховання

Управління освіти і науки міської ради

550 125

Ремонтні роботи у Центрі позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді "СОНЯШНИК"

Управління капітального будівництва міської ради

152 670

005

Капітальний ремонт дороги по вул. Курсова в м. Біла Церква (з облаштування тротуарів)

Капітальний ремонт дороги по вул. Курсова в м. Біла Церква (з облаштування тротуарів)

Управління капітального будівництва міської ради

486 460

002

Рівні можливості

Встановлення ліфта у  КУ БМР «Білоцерківський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс»

Управління капітального будівництва міської ради

1 135 918

018

Астрономічна обсерваторія для спостереження та вивчення зоряного простору.

Придбання обладнання для астрономічної обсерваторії

Управління з питань молоді та спорту міської ради

120 084

Ремонтні роботи у КЗ БМР Клуб за місцем проживання «Прометей»

Управління капітального будівництва міської ради

179 000

020

Створення навчальної лабораторії 3D-друку та моделювання

Придбання обладнання для навчальної лабораторії 3D-друку та моделювання

Управління з питань молоді та спорту міської ради

284 580

025

Встановлення групи мобільних фонтанів-аераторів в акваторії річки Рось в межах міста Біла Церква.

Придбання обладнання та групи мобільних фонтанів-аераторів в акваторії річки Рось в межах міста Біла Церква.

Департамент житлово-комунального господарства міської ради

290 000

028

Дитячий літературний конкурс «ПероДактиль»

Організація та проведення дитячого літературного конкурсу

Відділ культури і туризму міської ради

295 500

014

Встановлення пам'ятної дошки Січовим Стрільцям

Встановлення пам'ятної дошки Січовим Стрільцям на будівлі Білоцерківського залізничного вокзалу

Відділ культури і туризму міської ради

285 000

Разом:

6 779 337

Управлінню капітального будівництва, департаменту житлово-комунального господарства, управлінню з питань молоді та спорту, управлінню освіти і науки, відділу культури і туризму міської ради доручено в бюджетному запиті на 2020 рік врахувати видатки на реалізацію відповідних проектів переможців та подати до міського фінансового управління для включення до бюджету міста на 2020 рік.

Міському фінансовому управлінню міської ради, відповідно, доручено при формуванні бюджету міста на 2020 рік, врахувати пропозиції виконавців Програми реалізації громадського бюджету (бюджет участі) у м. Біла Церква на 2017–2020 роки щодо необхідної потреби в коштах та забезпечити фінансування в межах затверджених бюджетних призначень на відповідний рік.

Директор ДЖКГ прозвітував про роботу зі зверненнями громадян за 9 місяців  2019 року

Під час засідання виконавчого комітету директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради  Олег Савченко прозвітував про роботу зі зверненнями громадян за 9 місяців 2019 року.

Олег Савченко поінформував, що директором департаменту та заступниками проводяться особисті прийом громадян, згідно затвердженого графіку.

Персональні дані та питання звернення громадян реєструються в журналі « Прийому громадян». Особам, які звертаються з проблемними питаннями, надається кваліфікована допомога в розрізі питань (заяви, скарги, клопотання), що входять до компетенції департаменту.

У приміщенні департаменту на першому поверсі для зручності громадян та громадян з обмеженими можливостями розміщено назви управлінь та відділів, години прийому громадян, контактні номери телефонів.

У 2019 році в департаменті у повній мірі запрацював відділ-центр оперативного реагування. Працівники центру оперативного реагування здійснюють цілодобове приймання та занесення в електронні реєстри телефонних дзвінків мешканців міста з різних питань діяльності різних міських служб.

Працівниками департаменту надаються консультації відвідувачам; розглядаються письмові заяви, скарги громадян, депутатів, звернення на гарячу лінію та організовується робота по наданню вичерпних відповідей і вжиттю заходів з метою вирішення життєво необхідних питань, що стосуються мешканців міста. Крім того, до працівників відділів департаменту постійно звертаються громадяни міста з різних питань в усній формі.

Щодо питань, по яких не було можливості надати відповідну допомогу у їх вирішенні, підготовлено та надано вичерпні відповіді про відмову в позитивному вирішенні звернень, але поставлено на додатковий контроль та буде внесено в план роботи департаменту на 2020 рік.

За звітний період надійшло 6455 звернень від Адміністрації Президента України, Апарату Верховної ради України, Міністерства Юстиції України, Київської обласної державної адміністрації, Генеральної прокуратури, прокуратури міста, Держветслужби,   Департаменту ДАБІ у Київській області та інших загальнодержавних, обласних та місцевих установ. Питому вагу від усіх звернень (5070)  - надійшли від громадян, які звернулися на гарячу лінію ДЖКГ.

Станом на 01.10.2019 року до департаменту житлово-комунального господарства міської ради надійшло 6455 заяв, скарг, звернень громадян, 22 запита на публічну інформацію та 79 депутатських звернень.

У заявах, скаргах та зверненнях громадян міста піднімалися найрізноманітніші питання сьогодення. Більшість звернень стосувалися: тарифоутворення, нарахування плати за житлово-комунальних послуг, капітальних ремонтів будинків, ремонтів покрівель будинків,  ремонтів доріг, проїздів та тротуарів, утримання зелених насаджень, безпритульних тварин, робіт по благоустрою міста, поліпшення житлових умов, в т.ч. приватизація та ін.

Колективні та проблемні звернення громадян розглядаються з виїздом на місце із створенням комісії чи робочої групи, в які залучаються представники комунальних підприємств та організацій (виконавців послуг), згідно покладених функцій та повноважень.

Щодня надаються консультації громадянам, які звертаються у телефонному режимі.

Департаментом ведеться тісна співпраця по роботі із зверненнями громадян з Департаментом житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу Київської обласної державної адміністрації.

Спеціалісти департаменту детально вивчають, узагальнюють та відповідним чином реагують на вирішення питань, поставлених у зверненнях громадян та депутатських зверненнях.

Для ефективного виконання завдань, поставлених перед департаментом житлово- комунального господарства та задоволення зростаючих очікувань жителів міста щодо якості послуг, що надаються, з метою вирішення життєво необхідних питань, що стосуються мешканців міста, ведеться постійна робота по вдосконаленню форм та методів своєї роботи.

Звіт директора департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради по роботі зі зверненнями громадян було взято до відому .

Щоб не було проблем на дорогах міста зимою

З метою забезпечення належного утримання автомобільних доріг, вулиць, шляхів міста в зимових умовах 2019-2020 років, виконавчий комітет міської ради прийняв відповідне рішення.

Згідно із рішенням  визначено перелік з 21 підприємств, установ, організацій для залучення (за їх згодою) до робіт по очищенню автомобільних доріг міста  Біла Церква  від снігу в зимовий період 2019-2020 років.

Керівникам ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» (за згодою), КП БМР  Житлово-експлуатаційних контор №№ 1, 6, 7 доручено забезпечити підготовку техніки та прибирального інвентаря до роботи в зимових умовах, підготувати необхідну кількість соляно-піщаної суміші та забезпечити виконання робіт по ліквідації снігових заметів.

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради - визначити місця вивозу снігу,  забезпечити координацію роботи підприємств, організацій по очищенню автомобільних доріг міста та  контроль за належним  утриманням доріг  в зимових умовах 2019-2020 років.

Встановлення памятних дощок

У ході засідання також було затверджено ряд питань щодо встановлення пам’ятних дощок із метою увічнення пам’яті. Так члени виконкому прийняли рішення встановити:

- меморіальну дошку загиблому учаснику антитерористичної операції Гончаренку Василю Володимировичу на фасаді Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій Білоцерківської міської ради Київської області (за адресою: м. Біла Церква, б-р. Княгині Ольги, 11);

- пам’ятну дошку видатному вченому, академіку Української академії наук національного прогресу, академіку Нью-Йоркської академії наук, заслуженому працівнику вищої школи України, Почесному громадянину м. Сквира, члену Золотого фонду м. Біла Церква, доктору біологічних наук, професору Білоцерківського національного аграрного університету Кононському Олексію Івановичу на фасаді багатоквартирного житлового будинку (за адресою: м. Біла Церква, бул. Олександрійський, 21);

- пам’ятну дошку  класику сучасної української літератури, лауреату Національної премії ім. Т.Г. Шевченка, літературних премій ім. Андрія Головка та ім. Івана Нечуя-Левицького, Почесному громадянину міста Біла Церква, громадському діячу Міняйлу Віктору Олександрович у на фасаді багатоквартирного житлового будинку (за адресою: м. Біла Церква, вул. Гетьманська, 3).

Інші питання, які було розглянуто під час засідання:

- затверджено положення та персональний склад уповноваженої оцінної комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з визначення вартості майна дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які бажають стати на соціальний квартирний облік, перебувають на такому обліку та користуються соціальним житлом;

- створено соціальний квартирний облік для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, затверджено Порядок взяття на соціальний квартирний облік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, перебування на такому обліку, зняття з нього, надання, використання та утримання  житла з житлового фонду соціального призначення;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на розі вулиць Водопійна та бульвару Олександрійський;

- прийнято рішення про  деякі питання щодо квартирного обліку;

- затверджено План заходів щодо соціального захисту громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб інших вразливих верств населення у місті Біла Церква в осінньо-зимовий період 2019-2020 років

- затверджено зміни в штатному розписі управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради

- прийнято рішення про затвердження нового складу комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам;

- розглянуто ряд питань щодо присвоєння адрес,  опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб ін.

Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 22 жовтня 2019 року
Поділитися