Жіноче здоров’я – здоров’я нації!

23 жовтня у Білій Церкві був відкритий кабінет патології шийки матки у жіночій консультації КНП БМР «Білоцерківський пологовий будинок» (вул. Ярослава Мудрого, 44).

Ремонт та оснащення даного кабінету було профінансоване у рамках Громадського бюджету (бюджету участі) у м. Біла Церква за 2018 рік одним із переможців якого став даний проект.

Міський голова Геннадій Дикий під час заходу зазначив: «Це вже не перше обладнання тут. По мірі можливостей ми намагаємося забезпечити сучасним оснащенням усі медичні заклади нашого міста. І ось сьогодні запрацює новий кабінет, який зможе якісно обслуговувати клієнтів і я вірю, що врятує не одне життя від страшної хвороби».

«У нас є величезна проблема в Україні – профілактикою свого здоров’я займається дуже малий відсоток українців. В тому числі і жінки, які, на жаль, не турбуються про своє здоров’я. Жіноче здоров’я – це в першу чергу здоров’я нації. Я хочу закликати усіх регулярно проходити профілактичні огляди. Із тим обладнанням, яке ми маємо на сьогоднішній день хворобу можна виявити на нульовій стадії», - наголосила депутат Київської обласної ради VII скликання, голова постійної комісії з охорони здоров’я, материнства, дитинства та соціального захисту населення Київської обласної ради Наталія Бігарі.

Кожні дві хвилини у світі від раку шийки матки помирає одна жінка. В Україні рівень захворюваності на цей вид раку є одним із найвищих серед європейських країн. За останні 10 років у Білій Церкві загальна онкозахворюваність зросла на 15%. Щорічно у місті діагностується до 30 випадків захворювання на рак шийки матки. Тільки у 2019 році виявлено 16 випадків, 4 з яких – нульової стадії.

Цей вид онкології є дуже поширеним, до нього схильні жінки різних вікових категорій. Небезпечно ще те, що на ранній стадії хвороби рак шийки матки проходить без симптомів.  Проте із новим кольпоскопом можна буде виявити проблему на ранніх стадіях і вчасно надати допомогу.

У заході взяли участь: в.п. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Людмила Гадіяк, головний лікар КНП БМР «Білоцерківський пологовий будинок» Анатолій Бондар, завідувач жіночою консультацією КНП БМР «Білоцерківський пологовий будинок»  Олеся Мироняк.

Жіноче здоров’я – здоров’я нації!


Опубліковано: 23 жовтня 2019 року
Поділитися