Акція «За мир і щастя в Україні»

9 грудня у Білоцерківській спеціалізованій природничо-математичній школі імені Кириленка №16 відбувся черговий етап всеукраїнської акції «За мир і щастя в Україні»

Ініціатором даної акції стала школярка з Донеччини, Лілія Дорошенко. Вона вирішила звернутися до всіх жителів України, щоб разом створити картину Миру. Акцію підтримало Міністерство культури України та Міністерство освіти та науки України. Метою цієї акції є об’єднання зусиль всієї учнівської молоді навколо єднання України, заради миру і щасливого майбутнього дітей.

Діти та дорослі з різних областей України, малюють свої шматочки карти, які у фіналі складуть у єдину мапу усміхненої України, розміром двадцять квадратних метрів.

На частинах мапи намальовані усміхнені обличчя відомих мешканців України, кожному бажаючому надається можливість зробити один мазок фарбою по картині. З тисяч таких мазків врешті і буде складатися ціла мапа.

БСПМШ №16 стала однією з чотирьох шкіл Білої Церкви, чиї учні мали нагоду долучитися до цієї чудової акції.

У святі взяли участь учні школи, творчі колективи Білої Церкви, представники місцевої влади.

Оскільки Біла Церква стала другим домом для багатьох дітей переміщених з окупованих територій то право зробити перші мазки на полотні було надано учням школи, що раніше проживали на окупованих територіях.

Також у заході брали участь представники міської влади. Заступник міського голови Ольга Настіна і начальник білоцерківського Управління освіти і науки Юрій Петрик також залишили свої мазки на фрагментові картини. Вони звернулися до присутніх з словами підтримки чудових починань, та сказали, що така «дитяча дипломатія» інколи буває набагато ефективніша за дорослу, тому що саме дітям належить обирати майбунє в якому їм жити.

Кожен з тих хто долучився до акції і зробив свій мазок, був зареєстрований. Коли акція добіжить свого фіналу і всі учасники будуть пораховані, організатори подадуть заявку для  реєстрації досягнення у Книзі рекордів України.



Опубліковано: 09 грудня 2016 року
Поділитися