"ПероДактиль 2016" - нагородження переможців.

10 грудня у Білоцерківському міському Будинку органної та камерної музики,  відбулося урочисте завершення всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Перодактиль 2016»

Кокурс стартував в цьому році вперше. Він був організований за підтримки білоцерківського міського голови Геннадія Дикого та виконавчого комітету Білоцерківської міської ради За три місяці, було прийнято понад двісті заявок до участі в «ПероДактилі» від юних талантів з дев’ятнадцяти областей України.

До оцінки творів конкурсних робіт були залучені відомі українські письменники та літературні діячі: Олег Рибалка, Іван Андрусяк, Леся Мудрак, Галина Невінчана, Тетяна (Стус) Щербаченко та Григорій Фалькович.

Було визначено вісімнадцять переможців у двох номінаціях (поезія та проза) і трьох вікових категоріях (8-10, 11-13 та 14-16 років)

Поезія 8-10 років:  1-ше місце – Криловець Володимир,  2-ге місце – Шкворець Лада, 3-тє місце – Лозенко Софія.

Поезія 11-13 років: 1-ше місце – Діана Рудь, 2-ге місце – Ростислав Юрик, 3-тє місце – Гутнік Анастасія.

Поезія 14-16 років: 1-ше місце – Бабенко Данило, 2-ге місце – Бучек Ольга, 3- тє місце – Владислав Шапарь.

Проза 8-10 років: 1-ше місце – Кузьменко Марія, 2-ге місце – Катерина Красільнікова, 3-тє місце – Яринка Ярош.

Проза 11-13 років: 1-ше місце – Баранчук Артем, 2-ге місце – Жуковська Дарина, 3-тє місце – Шайда Софія.

Проза 14-16 років: 1-ше місце – Сосновська Ярослава, 2-ге місце – Яцкова Лідія, 3-тє місце – Тихоненко Марія.

Для перерможців, шановного жюрі та поважних гостей свята – виступили: солістка Білоцерківскього будинку камерної та органної музики , заслужена артистка України Тетяна Орлова та фіналістка конкурсу «ПероДактиль» , лауреат міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Елизавета Баліцька.

На свято завітав білоцерківський міський голова Геннадій Дикий в супроводі дружини Олени Дикої. Він привітав переможців, подякував організаторам і зазначив, що була проведена неймовірна і плідна робота.

«Я дуже радий, що саме в Білій Церкві народилася така чудова ідея – дитячий літературний конкурс. Ми всі маємо розуміти, що саме дітям належить майбутнє не лише української літератури, а й суспільства в цілому. Це дуже важливо – підтримувати талановиту молодь, давати їм наснагу творити, всіляко допомагати і стимулювати до творчості, тому що в недалекому майбутньому саме вони являтимуться основою української інтелигенції, стовпами нашого суспільства»

Окрім основних переможців, був визначений ще й переможець онлайн голосування. Нею стала Анна Климчук з Хмельницького.

«Портал дитячої книги БараБука» також відзначив одну з переможиць своїм призом.

На завершення свята Олена Вікторівна Дика також відзначила трьох учасників «ПероДактилю» преміями. Вона зазначила, що обирати серед такої кількості надзвичайно талановитих робіт було дуже важко, але три твори вразили її своєю глибиною і щирістю.  Тож премії білоцерківського міського голови отримали - Анастасія Коробська, Даніела Ямпольська та Вікторія Лисенко.

«Ці твори! Вони такі щирі, такі безпосередні, такі по-дитячому відверті, так пронизані любов'ю до рідного краю, одвічними проблемами та загадками. Я поринула у вихор свого дитинства, знову відчула себе і заклопотаною всим світом і водночас забула всі свої проблеми. Я зрозуміла, що причетна до зародження нової плеяди майбутніх зірок!Щиро дякую всім причетним до конкурсу «ПероДактиль» і, особливо, юним авторам за їхні роботи! Обов’язково буде видано альманах з усіма творами що брали участь у конкурсі. Я дуже сподіваюся, що цей чудовий конкурс стане щорічним і Біла Церква буде підтримувати юних талантів з усієї України ще багато років» - зазначила пані Олена.

Сподіваємось, що «ПероДактиль» ще не раз розправить крила в нашому місті.

 
 


Опубліковано: 11 грудня 2016 року
Поділитися