30.11 Пленарне засідання сорокової сесії Білоцерківської міської ради

30 листопада відбулося пленарне засідання сорокової сесії Білоцерківської міської ради VII скликання, яку провів міський голова Геннадій Дикий. У засіданні взяли участь 39   депутатів міської ради та депутати Київської обласної ради - Ольга Бабій, В’ячеслав Хмельницький, Максим Запаскін.


Депутатам представлено т.в.о. начальника місцевого відділу поліції

 

Перед початком сесійного засідання присутнім представили т.в.о. начальника Білоцерківського відділу поліції ГУНП України в Київській області, яким був призначений Андрій  Ткач.

 

Виступаючи перед присутніми, він розповів, що в 2002 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України, пройшов шлях від оперуповноваженого карного розшуку до начальника управління протидії злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми; працював на посадах карного розшуку, начальника бюджетного відділу та начальника відділу протидії хабарництву в правоохоронних органах Київської області.

 

Андрій  Ткач наголосив, що пріоритетами у його діяльності в Білій Церкві є збільшення присутності поліцейських на вулицях міста – за рахунок оптимізації використання сил та засобів, які є у наявності, боротьба зі злочинністю у всіх її проявах, принциповість, неупередженість та відкритість.

 


Зверенення депутата

 

Під час сесії заслухали також звернення депутата Ігоря Гейла щодо відкриття дитячого травмпункту на базі КЗ КОР «Дитяча лікарня №2». Депутат висловив пропозицію звернутися до голови Київської обласної ради Ганни Старикової та голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана щодо сприяння у відкритті цього травмпункту.

 

 

 

 

 


На посаду секретаря міської ради обрано Вадима Кошеля

 

Депутати одноголосно шляхом таємного голосування підтримали дану кандидатуру.

 

Вадим Кошель є депутатом від Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання  «Свобода»

 

Новообраний секретар подякував депутатському конкурсу за підтримку та довіру, наголосив, що намагатиметься докладати максимум зусиль для консолідації усіх депутатів та депутатських фракцій, забезпечить відкритість своєї діяльності, сприятиме тому, аби всі проекти рішень проходили через профільні комісії. Наголосив, що дискусії та внесення поправок до проектів рішень мають відбуватися саме на депутатських комісіях, «круглих столах», а не в сесійній залі. А оскільки одним із головних завдань секретаря є інформування та залучення депутатського корпусу та громадськості до публічних заходів, які відбуваються в місті, то він сприятиме тому, аби громада Білої Церкви була максимально долучена до всіх процесів щодо діяльності міської ради.

Вадим Кошель також зауважив, що не залишить свій виборчий округ і зустрічі з громадянами будуть проводитися й надалі – за тим же графіком.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

КП БМР «Білоцерківтепломережа» надано дозвіл на отримання фінансової підтримки

Під час сесії депутати проголосували за рішення «Про надання безповоротної фінансової підтримки комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа».

 

Даним рішенням передбачається надання дозволу на отримання фінансової підтримки вказаному підприємству на безповоротній основі в розмірі 8 млн грн – для фінансування витрат на поновлення платоспроможності підприємства, діяльність якого пов’язана з суспільними інтересами – наданням послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання споживачам міста.

 

 

 

 

Заступник міського голови Інна Новогребельська, яка доповідала з цього питання, зазначила, що кошти, спрямовані на розрахунки за субсидію, були частково зараховані протоколами взаємозаліком та грошовими коштами.

 

«На сьогодні із дотації, яка була нарахована в 2015 році для погашення різниці в тарифах в розмірі 134 млн грн, надійшло 11,2 млн грн. Але ці гроші акумульовані на розподільчих рахунках і будуть спрямовані на передоплату за газ за груднь ц.р. Щоб отримати номінацію на газ у поточному місяці, КП «Білоцерківтепломережа» потрібно зробити передоплату у розмірі 80 млн грн», - відмітила Інна Новогребельська.

 

Із роз’ясненнями представників КП БМР «Білоцерківтепломережа» щодо необхідності отримання  підприємству фінансової допомоги можна ознайомитися тут - http://www.bc-rada.gov.ua/node/8065.

 

 


Звіт про виконання бюджету м.Біла Церква  за 9 місяців поточного року

Під час засідання депутати розглянули та проголосували за питання «Про затвердження звіту про виконання бюджету м.Біла Церква  за 9 місяців 2017 року». Виконання бюджету за вказаний період затвердили по доходах в сумі 1 322 000 339 грн і по видатках та кредитуванню в сумі 1 272 631 381 грн, по видатках та кредитуванню в сумі 1 278 144 550 грн з перевищенням доходів над видатками в сумі 43 855 789 грн.

 

У тому числі: по загальному фонду місцевого бюджету по доходах в сумі 1 272 631 381 грн, по видатках та кредитуванню в сумі 1 161 994 270 грн з перевищенням доходів над видатками в сумі 110 637 111 грн.

 

По спеціальному фонду місцевого бюджету по доходах в сумі 49 368 958 грн, по видатках в сумі 116 150 280 грн з перевищенням видатків над доходами в сумі 66 781 322 грн.

 

Детальніше із звітом можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.


Звіт постійної комісії з питань планування  соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів

 

Відповідно до звіту, даною комісією за звітний період було проведено 13 засідань, на яких розглядалися: питання про затвердження, винесення змін та звітів бюджету міста на 2017р.; місцеві та інвестиційні програми; місцеві податки та збори. Депутати даної комісії брали участь у розробці та затвердженні Громадського бюджету,  проводили аналіз фінансових звітів комунальних підприємств, здійснювали контроль за використанням бюджетних коштів, розглядали питання щодо надання пільг та ін.

 

 

 

 


Щодо урегулювання питання використання Білоцерківського нижнього водосховища, розташованого на р. Рось 

 

Нещодавно до міського голови Геннадія Дикого звернулися жителі міста Біла Церква відносно здійснення господарської діяльності невідомими особами, на Білоцерківському нижньому водосховищі річки Рось, яке розташоване між м.Біла Церква та селом Шкарівка, які, за словами очевидців, здійснюють промисловий вилов риби, в тому числі за допомогою браконьєрських знарядь,  разом з тим  забороняють місцевим рибалкам любительську ловлю, не допускають їх до водойми та ламають вудки. Аби з’ясувати всі підняті питання, було проведено зустріч  (детальніше тут: https://bc-rada.gov.ua/node/7811).

 

На виконання резолюції зустрічі було підготовлено звернення до Державного агентства рибного господарства України та управління Державного агентства  рибного господарства м. Києві та Київській області щодо рибогосподарської діяльності на Білоцерківському нижньому водосховищі, розташованому на р. Рось.

Звернення містить вимогу здійснити позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням Інструкції та Режиму ФОП Мельцареком О.О.; тимчасово призупинити та скасувати Режим рибогосподарської експлуатації Білоцерківського нижнього водосховища річки Рось; внести в Інструкцію щодо погодження Режимів рибогосподарської експлуатації водних об’єктів з органами місцевого самоврядування.


Звернення з метою отримання у комунальну власність «Ансамблю споруд пошти»

 

Депутати міської ради підтримали звернення до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській області щодо передачі з державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Білої Церкви нерухомого майна, яке знаходиться за адресою: Київська область, місто Біла Церква, бульвар Олександрійський, 45-А.

Зокрема йдеться про пам’ятку архітектури національного значення «Ансамбль споруд пошти», до якої входять нежитлові будівлі: «Кузня», «Стайня», «Каретна».

Рішення прийнято з метою поліпшення архітектурного  та художньо-естетичного рівня центральної частини Білої Церкви, комфортності життєвого середовища її жителів. Білоцерківська міська рада також  зобов’язується забезпечити покращення стану зазначених вище будівель.

 


Щодо фінансових планів та планів діяльності

 

Під час засідання було затверджено Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Білоцерківської міської ради. Даним рішенням керівникам КП доручено забезпечити своєчасне  складання та подання на розгляд виконавчого комітету міської ради фінансових планів у строки, визначені Положенням.

 

Іншими рішеннями депутати міської ради внесли зміни до плану діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік, затвердженого рішенням міської ради від 15 грудня 2016 року №384-21-VII та затвердили план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Затверджено низку міських програм

 

Програми щодо співпраці із військовослужбовцями

 

1) затверджено комплексну програму Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у місті Біла Церква на 2018 рік.

 

Метою Програми є своєчасне і якісне проведення приписки юнаків 2001 року народження до призовної дільниці Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату, призову та відправки на строкову службу громадян м.Біла Церква, призову на військову служу за контрактом, забезпечення призову громадян України на війкову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Зокрема, Програма передбачає: забезпечення проведення заходів для роботи комісії з проведення медичного обстеження громадян України; придбання матеріальних засобів для забезпечення роботи комісії; поштові витрати, пов’язані з викликом громадян України до Білоцерківського ОМВК, пересилкою документації; відповідні транспортні витрати тощо.

На виконання заходів, передбачених цією Програмою, передбачено виділити 300 тис.грн.

 

2) затверджено Програму допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території м. Біла Церква, на 2018–2020 роки. Метою та завданнями документу є сприяння піднесенню престижу військової служби; сприяння обороноздатності та мобілізаційній готовності держави; розв’язання соціально-побутових проблем та культурних і духовних потреб військовослужбовців та ін. Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету в межах затверджених видатків та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.

 

Цільові програми до яких були внесені зміни та доповнення

- внесено зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Біла Церква на 2017-2021 роки шляхом викладення її в новій редакції;

- внесено зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2016 року № 392-22-VIІ «Про затвердження Комплексної програми охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2017 – 2021 років»;

- внесено зміни до Білоцерківської міської програми удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку міста Білої Церкви Київської області на друге півріччя 2017 - 2018 роки, затвердженої рішенням міської ради від 29 червня 2017 року № 949-34-VII;

- внесено зміни та доповнення до рішення міської ради від 23 березня 2017 року №553-28-VII  «Про затвердження Програми розвитку комплексного благоустрою міста Біла Церква на 2017-2021 роки»;

- внесено зміни до Програми розробки містобудівної документації для використання територіальною громадою м. Біла Церква на період 2015-2019 рр., затвердженої рішенням міської ради від 31 березня 2015 р. № 1444-73-VI;

- внесено зміни до рішення міської ради «Про затвердження Програми розвитку земельних  відносин у місті Білій Церкві на 2017-2020 роки» від 23 лютого 2017 року №501-26-VII;

- внесено зміни до рішення міської ради «Про затвердження Програми розвитку футболу м.Біла Церква на 2016-2020 роки» за № 293-17-VІІ;

- внесено зміни до Комплексної програми підтримки діяльності філії «Центральна дитячо-юнацька навчально-спортивна база «Трудові резерви» в м.Біла Церква Київської області ЦСК КФВС  МОН України на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 29 червня 2017 року №935-34-VII».


Премія молоді, відпочинок дітей, розвиток культури й духовності

 

Під час засідання було прийнято низку питань, з яких доповіла заступник міського голови Ольга Настіна.

 

Зокрема, депутати підтримали рішення «Про присудження Премії Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування», відповідно до якого ця премія присуджена Гороховій Маргариті – голові молодіжного громадського об’єднання ТАСО (Teenage Activists Cooperation – Товариство Підлітків Активістів) – за активну громадську позицію, ініціативу, творчий пошук, досягнення значних результатів у вирішенні соціальних і правових проблем територіальної громади міста, широке залучення молоді до суспільного життя та підвищення її ролі в громадському житті м.Біла Церква.

 

 

Премію також присуджено Білоцерківській міській молодіжній громадській організації «Фонд підтримки молодіжної політики» (голова – Юхименко Юрій) – за активне сприяння процесам розвитку місцевого самоврядування, досягнення значних результатів у вирішенні соціальних і правових питань територіальної громади м.Біла Церква та  створення умов для виховання і розвитку молодого покоління шляхом реалізації в місті проекту в рамках міського конкурсу проектів і програм дитячих та молодіжних громадських організацій стосовно дітей, молоді та сімей: Літній мобільний табір «А у нас у дворі».

 

Було прийнято також міську програму оздоровлення та відпочинку дітей міста Біла Церква в 2018 році. Варто відмітити, що в нашому місті щороку впроваджується комплекс заходів, спрямованих на організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Зокрема, із загальної кількості дітей шкільного віку, які мають право на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку, а це 20783 особи, станом на 10 жовтня 2017 року було оздоровлено за рахунок різних фінансових джерел, передбачених законодавством України, - 7797 осіб (проти 6768 осіб у 2016 році), що становить 37,5% від кількості дітей шкільного віку. 1398 дітей міста були забезпечені послугами оздоровлення, 6399 – відпочинку. З них – 192 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 271 дитина-інвалід; 927 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 99 дітей внутрішньо переміщених осіб, 597 дітей учасників АТО. З міського бюджету на дитячу оздоровчу кампанію 2017 року було виділено 2 924 тис. грн, що дало можливість охопити послугами з оздоровлення та відпочинку 2082 дітей міста й забезпечити роботу 15 пришкільних таборів денного перебування на базі навчальних закладів міста.

 

Міська програма оздоровлення та відпочинку дітей міста Біла Церква в 2018 році планується реалізовуватися за рахунок коштів міського бюджету, позабюджетних коштів, коштів підприємств та організацій міста усіх форм власності і господарювання тощо.

 

Також депутатами було затверджено міську комплексну Програму розвитку культури, мистецтва, духовності та туризму міста Біла Церква на 2018–2022 роки; внесено зміни до Статуту комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська міська централізована бібліотечна система шляхом викладення його у новій редакції.


Також депутатами було:

- затверджено детальний план частини території міста Біла Церква по вул. Миру, в р-ні перехрестя з вул. В'ячеслава Чорновола;

- затверджено поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води для ТОВ «Білоцерківвода»;

-  внесено зміни у Додаток до рішення міської ради від 24 вересня 2015 року № 1576-79-VI Про деякі питання забезпечення жителів м.Біла Церква муніципальним житлом на 2013-2018 роки»;

- внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційної контори № 1 шляхом викладення його у новій редакції;

- внесено зміни до рішення міської ради від 24 вересня 2015 року №1581-79-ІV «Про створення спеціалізованих служб цивільного захисту міста»;

 

Під час засідання депутати також розглянули низку майнових та земельних питань, з яких прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 30 листопада 2017 року
Поділитися