«16 днів проти насильства»

Відділ у справах сім’ї та молоді – підрозділ виконавчої влади, який реалізує державну політику в місті Біла Церква з питань попередження насильства у сім’ї. З 25 листопада по 10 грудня ц.р. у місті проводиться Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства».

 

До проведення акції активно долучився позашкільний заклад відділу – Центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт». У клубах підлітки залучені до проведення семінарів, інформаційних годин, «круглих столів», створення колажів та тематичних виставок.

 

29 листопада вихованці семи клубів за місцем проживання зібралися в одному із клубів –  «Вікторія» (Леваневського, 65) на  тренінг для підлітків «Попередження насильства». Тренінг провела  мобільна бригада соціально-психологічної допомоги в рамках проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» МБФ «Українська фундація громадського здоров’я». 

 

На тренінгу вихованці  підвищували рівень знань про проблему насильства, його негативні наслідки, формували навички впевненої поведінки задля профілактики насильства.

 

У цікавих інтерактивних формах підлітки вирішували ряд завдань: оцінювали  установки та позиції учасників щодо насильства; обговорювали  причини насильства та його наслідки; розглядали  різні види насильства та визначали, що є насильством, а що ні; підвищували  рівень усвідомлення ризику виникнення насильства та шкоди, яку воно може заподіяти; розглядали  небезпеку та можливі шляхи розв’язання конкретних ситуацій насильства; обговорювали, де жертва насильства може отримати необхідну підтримку та допомогу.​

 

Окрім того, планом заходів з проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2017 року в місті Біла Церква передбачено трансляцію на місцевому телебаченні відеороликів спрямованих на попередження насильства в сім’ї, флешмоб в соціальних мережах «Скажи насильству – «Ні», семінари – тренінги з питань запобігання насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, вікторини, дискусії, «круглі столи», ігри з питань профілактики насильства та жорстокого поводження з дітьми та ін.

 

01 грудня поточного року міська студентська рада, яка діє при відділі у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради проводить акцію до Міжнародного дня боротьби з насильством, Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та Міжнародного дня боротьби з рабством, під час якої розповсюджуватимуться буклети і листівки на відповідну тематику та проводитимуться просвітні бесіди з присутніми.

«16 днів проти насильства»


Опубліковано: 30 листопада 2017 року
Поділитися