28.11 Відбулося засідання виконавчого комітету

28 листопада  відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення життєдіяльності міста.


Схвалено проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Біла Церква на 2018 рік

 

Члени виконавчого комітету міської ради схвалили даний проект. Документ містить аналіз підсумків економічного і соціального розвитку міста Біла  Церква у 2017 році та пріоритетні напрямки на 2018  рік.

 

Серед пріоритетів економічного і соціального розвитку на наступний рік такі:

1. Формування конкурентоспроможної економіки міста. Зокрема, в напрямках: промисловість та інновації, інвестиційна політика, розвиток малого та середнього бізнесу, регуляторна політика, розвиток туризму, споживчий ринок та надання послуг, енергоефективність та енергозбереження, територіальний розвиток міста та регулювання земельних відносин.

       

2. Підвищення комфорту життя мешканців міста Біла Церква. Серед напрямків: житлово-комунальне господарство та благоустрій міста, розвиток транспортної інфраструктури, містобудівна діяльність та капітальне будівництво, охорона навколишнього природного середовища.

        

3.Розвиток соціальної та гуманітарної сфери передбачає такі напрямки: ринок праці та доходи населення, соціальний захист населення, охорона здоров'я, підтримка дітей, сім'ї та молоді, освіта, культура, фізична культура та спорт.

        

 4. Муніципальне управління (ресурсне забезпечення розвитку міста): бюджетно-фінансова політика, ефективне управління комунальним майном територіальної громади, закупівлі товарів, робіт, послуг за бюджетні кошти.

Всі ці пріоритети мають мету розвитку, завдання щодо їх реалізації та очікувані результати.

       

Проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Біла Церква на 2018 рік також містить цілі і пріоритети щодо розвитку інформаційного простору та електронного урядування та забезпечення безпеки життєдіяльності населення.

Проект даного документу буде подано на розгляд сесії міської ради. Детальніше ознайомитися із проектом Програми можна на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.


Схвалено рішення про погодження вартості медичної послуги

 

Під час засідання члени виконавчого комітету схвалили проект рішення міської ради «Про погодження вартості медичної послуги (одне амбулаторне відвідування, один день стаціонарного лікування, один день лікування в денному стаціонарі, одне гістологічне дослідження операційного та біопсійного матеріалу) для мешканців інших населених пунктів, територіальних громад».

 

Дане рішення надано на розгляд міській раді з метою забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку, ефективного використання фінансових ресурсів територіальної громади міста Біла Церква та залучення на договірних засадах коштів населення, розпорядників бюджетних коштів, інших територій, територіальних громад на оплату вартості медичної послуги.

 

Доповідаючи дане питання начальник управління охорони здоров’я міської ради Денис Яблонський зазначив: «Провівши аналіз видатків з бюджету (видатки з місцевого бюджету  та субвенцію з державного) на охорону здоров’я та розрахувавши витрати на одне амбулаторне звернення - один ліжко-день стаціонарного лікування та лікування у денному стаціонарі, взявши загальну кількість звернень та кількість проведених ліжко-днів хворими в лікувальних закладах міста, які не є жителями Білої Церкви, було встановлено, що витрати місцевого бюджету на мешканців інших населених пунктів становлять близько 23 млн грн. Тому виникло питання щодо погодження вартості медичної послуги для мешканців інших населених пунктів».

 

Денис Яблонський зупинився на механізмі розрахунку вартості медичної послуги у кожному лікарняному закладі, враховуючи опалювальний та неопалювальний сезон. Наголосив, що дана вартість стосується виключно планової медичної допомоги в закладах охорони здоров’я міста, які надають вторинну, кваліфіковану меддопомогу (стаціонар та вузькі спеціалісти). Невідкладна допомога буде надаватися  безкоштовно згідно із чинним законодавством України.

 

Також поінформував про зміни у законодавстві,  що стосується медичної сфери, зокрема про введення поняття - послуга з медичного обслуговування, роз’яснив суть даного поняття та умови його застосування  в медичних установах. У разі погодження  вищезазначеної вартості медичної послуги, ці зміни дадуть можливість керівникам лікарняних установ заключати договори як із розпорядниками бюджетних коштів інших адміністративно-територіальних одиниць, так і з фізичними особами-пацієнтами.

 

Міський голова Геннадій Дикий: «Місто витрачає на медичне  обслуговування не білоцерківців – майже 23 млн грн на рік. Наразі активно відбувається процес об’єднання територіальних громад, відповідно з наступного року вони матимуть медичну субвенцію і, якщо громадяни з їхніх територіальних громад лікуватимуться у наших лікарнях, згідно із укладеними договорами здійснюватиметься оплата цієї послуги».

 

Міський голова акцентував увагу, що кошти, які надійдуть до міського бюджету будуть спрямовані на придбання нового обладнання для міських лікарень.

 

Детальніше із вартістю медичної послуги  за один день  стаціонарного лікування в медичних закладах Білої Церкви громадян з інших населених  пунктів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради.


 Інші питання, які розглянули під час засідання:

 

-  затверджено нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів в м.Біла Церква;

 

- внесено зміни  в додатки до рішень виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради від 12.09.2017р. №321 та від 01.11.2017р. № 404  - «Про затвердження переліку об’єктів і заходів, що фінансуються у 2017році за рахунок субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій»;

 

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 27 вересня 2016 року № 408 «Про затвердження нового складу і Положення про тендерний комітет при виконавчому комітеті міської ради та про визначення уповноваженої особи при виконавчому комітеті міської ради з питань організації та проведення допорогових закупівель». Зокрема, внесено зміни до складу  тендерного комітету та визначено уповноваженою особою з організації та проведення допорогових закупівель при виконавчому комітеті міської ради – керуючого справами виконавчого комітету  міської ради Постівого С.О.;

 

- внесено зміни до плану діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, затвердженого рішенням виконавчого комітету від  14 листопада 2017 року № 406;

 

- прийнято рішення про затвердження зразків документів адміністративної комісії  при виконавчому комітеті міської ради. Зокрема,  бланку адміністративної комісії; постанови про накладення адміністративного стягнення;  постанови про закриття справи;  протоколу засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради;  журналів обліку вхідної та  вихідної  кореспонденції адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради; журналу обліку матеріалів про адміністративні правопорушення;

 

- створено комісію  з питань дотримання вимог безпечного перебування, охорони життя і  здоров’я дітей у дитячих закладах комунальної форми власності міста Білої Церкви та затверджено відповідне положення;

 

- прийнято рішення про встановлення режиму роботи ряду об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

 

- розглянули рішення про деякі питання щодо квартирного обліку, присвоєння адрес; щодо захисту майнових  та житлових прав дітей з яких були прийняті відповідні рішення.

28.11 Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 28 листопада 2017 року
Поділитися