У його серці і творчості – щира турбота про людину і про рідний край

28 листопада у Білій Церкві відбувся творчий вечір Андрія Гудими – вченого, агронома за фахом, педагога та науковця за покликанням, талановитого поета, прозаїка і публіциста, Почесного громадянина м.Біла Церква, члена Золотого фонду Білої Церкви.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого вітальні слова на адресу ювіляра сказала його заступник Ольга Настіна. Вона наголосила, що своєю творчістю Андрій Гудима виховав не одне покоління школярів, молоді, тих хто сьогодні підтримує вже започатковані традиції патріотизму та високої духовності.

 

«Я щаслива, що знайома особисто з Вами, з Вашою творчістю. Пишаюся, що Ви є сьогодні білоцерківцем, і в усій Україні, а також за її межами, Вас сприймають саме як білоцерківця. Велика шана Вам, що свідомо обрали Білу Церкву місцем творіння, і ті зерна любові до рідної землі, до українського слова, посіяні Вами, уже колосяться», - зазначила Ольга Настіна. Також зачитала віршовані рядки, написані ювіляром, що полюбилися ще з юності, та вручила подарунки.

 

З теплими словами та побажаннями до Андрія Гудими звернулася також начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська. Вона наголосила, що знання, мудрість та життєвий досвід ювіляра додають наснаги багатьом поколінням, а високоморальна позиція, працездатність та невичерпна енергія є приводом для щирого захоплення.

 

Начальник управління освіти науки міської ради Юрій Петрик сказав слова великої поваги і вдячності за роки співпраці, наголосив, що Андрій Гудима є однією з найвизначніших постатей у письменницькому світі, адже його твори читають, організовують творчі вечори. А його життя та творчий шлях є прикладом того, як потрібно любити свою справу, людей та рідну державу, бути чесним та відданим.

 

Доповненням до вітань та побажань стали квіти та символічні подарунки, які були вручені ювіляру.

 

У свою чергу, Андрій Гудима, виступаючи перед присутніми, поділився спогадами, пов’язаними з Білоцерківським національним аграрним університетом, якому присвятив багато років свого життя.

 

Варто відмітити, що протягом 14 років з різних причин твори Андрія Гудими не друкували. За 26 років він видав 53 книжки. Ці книжки подарував усім бібліотекам, навчальним закладам Білої Церкви та України. За його творами сьогодні пишуть наукові роботи МАН учні шкіл, студенти захищають дипломні проекти, науковці готують фундаментальні статті для академічних збірників, його твори є об’єктом вивчення для написання кандидатських дисертацій науковцями не тільки нашого міста, але й України.

 

В університеті Андрій Гудима був головою товариства книголюбів, пізніше – депутатом Білоцерківської міської ради двох скликань, очолював комісію з питань культури та спорту, є членом товариства «Просвіта».

 

Андрій Дмитрович Гудима – член Національної спілки письменників України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, лауреат низки літературних і літературно-мистецьких премій різних рівнів, кандидат сільськогосподарських наук.

 

Під час заходу лунали уривки з творів Андрія Гудими, а також пісні, написані на слова ювіляра. Свої виступи подарували: хор «Батьківська нива» Білоцерківського національного аграрного університету (керівник – Петро Дроздов, акомпаніатор – Борис Вітенко), артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

 

У заході взяли участь представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

У його серці і творчості – щира турбота про людину і про рідний край


Опубліковано: 28 листопада 2017 року
Поділитися