28-й День народження Незалежної України

24 серпня в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди 28-ї річниці Незалежності України, у рамках яких пройшло урочисте зібрання та покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, святкова хода «З вірою у майбутнє», а також молебень за Україну та український народ.

Як і кожного року, білоцерківці традиційно забралися біля пам’ятника Великому Кобзарю, який  є прикладом борця за правду і свободу, – аби згадати непрості сторінки історії Української держави, сказати слова вдячності та вшанувати тих, хто поклав життя за щасливе майбутнє рідної держави.

Рівно 28 років тому, 24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою. І 28 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу, стримуючи агресію на своїх кордонах. Україна в усі часи була європейською державою, є і завжди буде самодостатнім суб’єктом міжнародних відносин, посідаючи гідне місце у цивілізованому світі, твердо йдучи шляхом, який обрав і відстояв Український народ.

Під час заходу з вітальним словом до присутніх звернувся в.о міського голови, секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель. Він наголосив, що за незалежність нашої держави, за синьо-жовтий стяг було пролито багато крові, і на жаль, війна точиться  сьогодні.

«Сьогодні маємо привід не тільки для свята. Маємо згадати тих, хто поклав голову за нашу Україну, всіх тих, хто зараз в окопах, танках, літаках боронять наш мир. І він настане тільки тоді, коли над Донецьком, Луганськом, Кримом замайорять українські прапори. Мир має бути лише на українських умовах. Вітаю всіх зі святом, бажаю всім щастя, здоров’я, успіху, натхнення в будівництві нашої України. Слава Україні! Ми – нація переможців», - сказав Вадим Кошель.

Зі словами вітань до присутніх звернулися також депутат Київської обласної ради В’ячеслав Хмельницький. Він закликав усіх бути сильними духом та вірити, що Україна переможе у війні, яка, на жаль, триває й донині. Також вручив ряд нагород. За значний внесок у сприяння розвитку української державності, сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Незалежності України Почесними грамотами Київської обласної ради та подарунками були нагороджені: Людмила Черненко – головний лікар комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1»; Галина Музиченко – головний лікар комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2»; Ніна Головенко – т.в.о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №2».

З вітальним словом перед громадою також виступили: головний старшина Білоцерківського 1129 Зенітного ракетного полку Юрій Ільницький, благочинний Білоцерківського району, настоятель церкви Покрова Божої Матері Православної Церкви України Микола Гопайнич, голова адміністративної служби Білоцерківської єпархії, протоієрей Валерій Яблонський, Почесний громадянин Білої Церкви, ветеран УПА Теодор Дячун.

Пам’ять борців за незалежність України, Героїв, які віддали своє життя за нашу гідність і незалежність, вшанували хвилиною мовчання.

На знак шани та подяки, у пам’ять великому синові українського народу Тарасу Шевченку  присутні поклали квіти.

Під час заходу виступив Народний аматорський хор «Від серця до серця» (художній керівник та диригент Заслужений діяч мистецтв України Володимир Клюєв).

Після урочистого зібрання відбулася святкова хода «З вірою у майбутнє», учасники якої пройшли від пам’ятника Т.Шевченку до стендів з портретами Героїв, де відбувся молебень за Україну та український народ. Молебень провів благочинний Білоцерківського району, настоятель церкви Покрова Божої Матері Православної Церкви України, протоієрей Микола Гопайнич. Пам’ять полеглих борців за волю та незалежність України присутні вшанували хвилиною мовчання, до стендів з портретами загиблих Героїв учасники мітингу поклали квіти. 

Цього ж дня у Білій Церкві в рамках святкування Дня Незалежності України відбувся ярмарок сільськогосподарської продукції, де можна було придбати товари за цінами виробників; спортивні заходи – турніри міста Біла Церква з баскетболу та футболу, міські масові спортивні змагання «Веселі старти», відкритий турнір «Кубок міського голови» з волейболу серед команд ветеранів.

У Будинку органної та камерної музики з нагоди свята відбудеться концерт заслуженої артистки України Тетяни Орлової.

У заходах взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, заступники міського голови, представники підприємств, гості та жителі міста, журналісти місцевих ЗМІ.

 

28-й День народження Незалежної України


Опубліковано: 24 серпня 2019 року
Поділитися