Губернатор Київщини відвідав фестиваль повітряних куль "Олександрійська феєрія"

26 серпня в м.Біла Церква відбулося закриття  третього фестивалю повітряних куль "Олександрійська феєрія",  який відбувся  з нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності України.

Захід тривав протягом чотирьох днів, під час якого тисячі білоцерківців та гостей міста мали змогу поринути в атмосферу свята, головними героями якого були красені-велетні повітряні кулі, а дехто мав можливість здійснити незабутній політ над Білою Церквою, отримати прекрасні враження та помилуватися чудовими краєвидами.

На закриття фестивалю завітав голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян.

Варто наголосити: що губернатор області вважає, що Київщина має потужний туристичний потенціал, розвитоку якого необхідно приділяти значну увагу.

«Проведення  фестивалю повітряних куль "Олександрійська феєрія" - гарна ініціатива. Проекту лише три роки, але ми всі бачимо, яка кількість людей його відвідала. За оцінками фахівців, тут побувало щонайменше 50 тис. осіб. Це правильний вектор діяльності, аби позиціонувати Білу Церкву як туристичне місто і популяризувати її та дендропарк «Олександрія» зокрема.

Ми вже обговорили, що змінюватимемо підходи до розвитку туризму Київщини, знаходитимемо цікаві ідеї, тому мене зацікавив даний фестиваль, і я приїхав, щоб на власні очі подивитися на нього. Виявив чимало проблем у парку, але мені імпонує ентузіазм організаторів, які роблять велику справу.

Останнім часом я відвідую різні локації, де відбуваються неординарні заходи - в Переяславі-Хмельницькому, Ржищеві інших міста, де рекламував події. Це є одним із мої завдань як губернатора.  Якщо такий вид спорту, як політ на повітряних кулях, розвивається – то давайте зробимо так, щоб про це знала вся країна», - зазначив Михайло Бно- Айріян.

Губернатор також наголосив на необхідності об’єднання зусиль місцевої влади та громади задля створення дієвих програм розвитку туризму, проведення заходів, які інформуватимуть м.Київ та інші регіони  про можливість відпочинку під час турів вихідного дня  саме в дендропарку «Олександрія». Акцентував увагу на те, що парк ще потребує значних заходів із впорядкування. Це непросте питання, адже для цього необхідні значні кошти, тому потребує комплексного підходу: міська  та районна влада має знаходити шляхи взаємодії з даного питання із Національною академією наук України, якому він підпорядкований.

Голова Київської обласної державної адміністрації зауважив, що є прихильником активного відпочинку, тому буде популяризувати такі заходи. Варто зазначити, що Михайло Бно-Айріян разом із дружиною здійснили політ на повітряній кулі.

Нагадаємо, що організаторами святкового дійства виступили: ГО «Біла Церква туристична»,  повітроплавна компанія «Спарт-Аеро».

В заході взяли участь заступники міського голови Катерина Литвиненко, Анатолій Кравець. 

Губернатор Київщини відвідав фестиваль повітряних куль "Олександрійська феєрія"


Опубліковано: 27 серпня 2019 року
Поділитися