27.03 Відбулося засідання виконкому

27 березня відбулося  засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Ефективно та раціонально використовувати бюджетні кошти

 

У ході засідання було затверджено заходи щодо ефективного та раціонального використання коштів місцевого бюджету та посилення фінансово-бюджетної дисципліни у 2018 році.

 

Серед заходів, які мають здійснювати розпорядники бюджетних коштів усіх рівнів  передбачені такі:

 

- забезпечення дієвої роботи комісії виконкому з питань сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення  виконавчого комітету;

 

- здійснювати нарахування надбавок, доплат, премій та інших заохочувальних виплат працівникам у межах затвердженого фонду оплати праці, а також заповнювати вакантні посади за умови забезпечення обов’язкових виплат у межах фонду оплати праці;

 

- проаналізувати та  внести пропозиції виконавчому комітету міської ради  щодо оптимізації мережі бюджетних установ, які утримуються за кошти місцевого бюджету;

 

- розробити та затвердити план заходів з енергозбереження із забезпеченням зменшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

 

- припинити використання бюджетних коштів для проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, організацій, фізичних осіб та інших подій  (крім відзначення державних свят, визначних подій держави, які встановлені актами Президента України, Урядом України, відзначення  обласних, міських свят та подій та інших заходів, які проводяться відповідно до розпоряджень голови Київської облдержадміністрації,  міського голови та ін.);

 

- забезпечити дотримання суворої фінансово-бюджетної дисципліни, запобігання нецільовому використанню бюджетних коштів, посилити роз’яснювальну роботу з розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів та запобігати порушенням, що призводять до втрат фінансових ресурсів та майна;

 

- здійснювати управління бюджетними коштами в межах встановлених бюджетних повноважень із забезпеченням ефективного, результативного, цільового та економного використання бюджетних коштів, належної організації та координації роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів та ін.


Молодому науковцю з Білої Церкви буде надано кредит на житло

 

Під час засідання виконавчого  комітету було прийнято рішення про погодження надання молодіжного житлового кредиту за рахунок коштів міського бюджету.

 

Зокрема, для отримання даного кредиту погоджено кандидатуру Володимира Андрійця. Він молодий науковець, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри хірургії та хвороб дрібних домашніх тварин Білоцерківського національного аграрного університету. Крім того, Володимир Андрієць батько багатодітної сім’ї, яка виховує трьох малолітніх дітей.

 

Отож, було погодження надання молодіжного житлового кредиту кандидату в сумі 474 тис.360 грн. за рахунок коштів міського бюджету акумульованих у результаті повернення кредитних зобов’язань по пільговим довготерміновим кредитам на будівництво та придбання житла позичальниками  попередніх років, станом на 19 березня 2018 року.

 

Управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради доручено здійснити контроль у частині повернення кредиту відповідно до передбачених нормативно-правових документів.


Питання організації перевезення пасажирів

 

Членами виконавчого комітету були внесені зміни до п. 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 31 січня 2018 року № 61 «Про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви». Зміни необхідні у зв’язку із введенням в дію Постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 180 «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування».

 

Нова редакція пункту звучатиме так: « 1. Доручити відділу  транспорту  та  зв`язку  міської ради   оголосити  конкурс  з перевезення  пасажирів на  автобусних  маршрутах  загального користування м. Білої Церкви № 2, №3, №4, №5, №11, №13, №16, №17, №17А, №18, №19, №21, №25».

 

Конкурс буде оголошено після надання Міністерством інфраструктури роз’яснень з питань застосування  Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

 

Другим члени виконкому підтримали рішення укласти договір на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування «Піщаний масив (Бугаївка) – Автостанція» з Публічним акціонерним товариством «Білоцерківський автобусний парк» терміном на 3 місяці.

 

Дане рішення було розроблено на звернення  Пилипчанської сільської ради,  в якому висловлено прохання вирішити питання забезпечення жителів села Бугаївка, адресою прописки яких є  м.Біла Церква,  транспортним сполученням.

 

Автобус № 6 б на  маршруті «Піщаний масив (Бугаївка)- Автостанція» буде виконувати 3 графіка,  час відправлення з кінцевих зупинок уточнюється.


Інші питання розглянуті під час засідання:

 

- затверджено план роботи виконавчого комітету Білоцерківської міської ради на другий квартал 2018 року;

 

- розглянуто рішення про деякі питання щодо квартирного обліку;

 

- затверджений склад комісії по складанню списків громадян на одержання приватизаційних паперів в місті Біла Церква;

 

- внесені зміни до додатку 1 рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 травня 2014 року № 164 «Про комісію з розгляду питань щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради»;

 

- внесені зміни до підпункту 1.5. пункту 1 рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про деякі питання присвоєння адрес» від 12 вересня 2017 року №322;

 

- розглянуто ряд опікунських питань,  питань щодо захисту майнових  та житлових прав дітей, щодо присвоєння адрес будівлям  та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

27.03 Відбулося засідання виконкому


Опубліковано: 27 березня 2018 року
Поділитися