26.04.17 Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

    26 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

    Під час засідання було розглянуто ряд питань щодо забезпечення життєдіяльності міста.

    З якими питаннями звертались білоцерківці щодо вирішення земельних питань.

    Зокрема, було взято до відома звіт управління регулювання земельних відносин Білоцерківської міської ради про роботу із зверненнями громадян за І квартал 2017 року.

    Доповідаючи дане питання, виконуючий повноваження даного управління Олег Усенко наголосив, що кількість звернень громадян, які надійшли на розгляд до управління за звітний період, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зменшилось з 266 до 100 звернень.

 

Серед піднятих громадянами питань більшість стосувалися:

- виділення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель за рахунок земель населеного пункту м. Біла Церква (5 звернень);

-виділення земельної ділянки для ведення садівництва за рахунок земель населеного пункту м. Біла Церква  (6 звернень);

- виділення земельної ділянки для будівництва індивідуального гаража за рахунок земель населеного пункту м. Біла Церква  (4 звернення);

-виділення земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель учасникам антитерористичної операції за рахунок земель населеного пункту м. Біла Церква ( 32 звернення);

- надання земельної ділянки у власність без погодження зовнішньої межі земельної ділянки із суміжними землекористувачами (землевласниками) (5 звернень) та ін.

 

    Слід зазначити, що звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення - невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити зазначені у зверненні питання неможливо, встановлюється необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. Земельні спори розглядаються у тижневий строк з дня подання заяви, за участю зацікавлених сторін. Результат рішення передається у триденний строк з дня його прийняття.

    Зменшилась й кількість заяв з приводу оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, які були подані через управління адміністративних послуг Білоцерківської міської ради на вимогу Закону України «Про адміністративні послуги», за І квартал 2017 року управлінням  розглянуто таких 367 заяв (в І кварталі 2016 року було розглянуто 446 заяв).


Про вартість харчування дітей

 

    Під час засідання  також було прийнято рішення про організацію харчування дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах м. Білої Церкви.

    Рішенням встановлено з 01 травня 2017 року вартість харчування одного вихованця  в дошкільних навчальних закладах 20 грн  на день;  у санаторних дошкільних навчальних  закладах – 22 грн. на день; вартість за харчування дітей у дошкільних навчальних за­кладах для батьків або осіб, які їх замінюють, у розмірі 50% від вартості харчування на  день.

    Згідно рішення також відбуватиметься забезпечення безкоштовним харчуванням у дошкільних закладах дітей-сиріт, дітей, по­збав­­лених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують до­по­могу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпе­че­ним сім’ям», дітей у санаторних  дошкільних  навчальних  закладах  (групах) для дітей з ма­­лими й затухаючими формами туберкульозу, у спеціальних та інклюзивних гру­пах для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку.

    Від плати за харчування дитини звільнятимуться батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня за­безпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встано­в­люється законом про Державний бюджет України для визначення права на звіль­не­ння від плати за харчування дитини в державних і комунальних дошкільних навчальних за­кла­­дах.

    Крім того, зменшено розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на 50 % для батьків,  у сім'ях яких троє і більше дітей та  встановлено з 01 травня поточного року вартість харчування одного учня в загальноосвітніх на­вчальних закладах денної форми навчання для дітей-сиріт, дітей інвалідів, дітей, по­збав­лених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які на­вча­ються в спеціальних та інклюзивних класах, а також учнів  із сімей, які отримують до­по­могу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабез­пе­че­ним сім’ям», дітей загиблих (померлих) жителів міста Біла Церкви, які брали участь у про­веденні антитерористичної операції – 18,50 грн. на  день.

   Вартість харчування одного учня спортивних класів Бі­ло­церківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 на базі Комунального закладу Біло­церківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи №1 становитиме – 18 грн.50 коп. (з роз­рахунку: 50% кошти місцевого бюджету, 50% за рахунок коштів батьків або осіб, які їх замінюють).


На засіданні члени виконавчого комітету також:

- створили комісію з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам. Затвердили відповідне положення щодо її діяльності та уповноважили комісію за її протокольним рішенням у кожному конкретному випадку включати до її складу власників землі або землекористувачів, яким заподіяно збитки, представників підприємств, установ, організацій та громадян, з вини яких завдані збитки та які будуть їх відшкодовувати;

- прийняли рішення покласти на департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради повноваження замовника природоохоронних заходів щодо відновлення гідрологічного режиму та екологічного стану річки Протока та покращення гідрологічного режиму та екологічного стану річки Протока від вул. Крутогірна до вул. Івана Кожедуба (колишня Петра Запорожця) з метою захисту від підтоплення присадибних ділянок та житлових будинків в Білій Церкві;

- затвердили  склад комісії з питань визначення стану  зелених насаджень та їх відновної вартості по б-ру Олександрійському, 7;

- створили комісію з прийняття  у комунальну власність територіальної  громади  міста Білої Церкви безоплатно від об’єднання співвласників багатоквартирного  будинку «Шевченківський-103» майна;

- створили робочу групу з підготовки заходів щодо вшанування жертв Голокосту в м. Біла Церква;

- затвердили склад Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин м. Біла Церква»;

- розглянули ряд опікунських та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

26.04.17 Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради


Опубліковано: 26 квітня 2017 року
Поділитися