Онлайн та СМС інформування Події міста на вашому пристрої

Двох чоловіків, які здійснили розбійний напад у м. Біла Церква, засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Білоцерківська місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про розбійний напад, вчинений двома молодиками наприкінці 2018 року неподалік одного із ресторанів       м. Біла Церква.

Під час судового розгляду встановлено, що в ніч на 20 грудня 2018 року потерпілий повертався додому. Проходячи парком ім. Т.Г. Шевченка він був помічений зловмисниками. Останні, домовившись про вчинення розбійного нападу на потерпілого, почали слідувати за ним. Пройшовши через пішохідний перехід, наздогнали потерпілого та один із нападників зненацька наніс йому кулаком удар в обличчя, від якого той упав на землю та втратив свідомість.

В подальшому, з кишень куртки та штанів, в яку був одягнутий потерпілий, злочинці забрали мобільний телефон, навушники-гарнітуру та шкіряний гаманець, в якому знаходились грошові кошти в сумі 270 гривень та один долар США.

Своїми протиправними діями нападники, крім майнової шкоди, завдали потерпілому тяжких тілесних ушкоджень.

В ході слідства також з’ясувалося, що один із розбійників винен у скоєнні крадіжки з проникненням, за що останнього також було піддано кримінальному покаранню.

Попри заперечення обвинувачених причетності до вчинення інкримінованого їм злочину, їх вина повністю підтверджена зібраними слідством доказами, а невизнавальні показання розцінені судом як намагання ухилитися від кримінальної відповідальності за скоєне.

Погодившись із доводами сторони обвинувачення та визнавши чоловіків винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), Білоцерківський міськрайонний суд призначив їм покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заступник керівника
Білоцерківської місцевої прокуратури                                      С. Лужецький


Опубліковано: 26 травня 2020 року
Поділитися