Зробити все, щоб народжувалися здорові діти

25 серпня міський голова Геннадій Дикий провів чергову виїзду нараду до міської лікувальної установи, аби ознайомитися та проконтролювати як встановлено і використовується спеціальне медичне обладнання, що придбали заклади  за кошти місцевого та обласного бюджету.

Цього дня Геннадій Дикий відвідав КНП БМР «Білоцерківський пологовий будинок».  Зокрема, ознайомився із організацією функціонування інфекційного пологового відділення, відділення інтенсивної терапії новонароджених, пологового залу пологового відділення та ін.

 Головним лікарем Білоцерківського пологового будинку Анатолієм Бондарем було презентовано нове медичне обладнання.

Так, за кошти місцевого бюджету в цьому році для установи було придбано:

- два аналізатора гематологічних  напівавтоматичних ( загальна сума - 216 150,00 грн);

- аналізатор біохімічний (91 100,00 грн);

- апарат штучної вентиляції легень (526039,82 грн);

- інкубатор для новонароджених (566999,42 грн);

- інкубатор транспортний (410189,85 грн);

- два обігрівачі для новонароджених НКN (загальна сума - 178079,03 грн).

Обладнання в рази покращує якість надання послуг та підвищує оперативність та рівень проведення необхідних досліджень, лікування пацієнтів тощо.

Наприклад, завдяки придбаним аналізаторам відтепер є можливість за декілька секунд робити загальні та біохімічні аналізи крові, які складаються з 10 -15 різних показників. Щоденно аналізаторами роблять щонайменше по 30 аналізів. Раніше такі маніпуляції проводили вручну, і  результати аналізів потрібно було чекати від 40 хвилин до години. Крім того, також підвищилася й точність показників, які перевіряються. Планується, що в найближчий час аналізатори будуть під’єднані до робочих комп’ютерів лікарів і результати відразу поступатимуть у електронні історії пацієнтів.  Наразі, всі лікарі забезпечені комп’ютерами.

Міському голові також було презентовано лапароскопічну стійку Storz - надійний і найсучасніший комплекс обладнання, який дозволяє комфортно працювати на професійному рівні та проводити  лапароскопічну хірургію (позаматкові вагітності, кісти та інші патології, які мають показники для хірургічного втручання). За дві годити після операцій пацієнти вже можуть вставати, післяопераційний період становить лише добу. Потреба в апараті є, адже операцій такого рівня минулого року потребувало більше 250 пацієнтів. Відтепер, пацієнти зможуть отримувати послугу в міському пологовому будинку. Після навчання лікарів у минулому році на цьому обладнанні було проведено 30 операцій, у поточному, щотижня, проводиться по 2-3 операції.  Лапароскоп було придбано раніше, за кошти міського бюджету, його вартість становила 4,5 млн грн.

Реанімаційні комплекси відділення інтенсивної терапії новонароджених поповнилися повним комплектом обладнання, яке дозволяє проводити необхідні маніпуляції та інтенсивну терапію новонароджених. Комплекси мають й  апарати ШВЛ (з практики – щорічно майже 30 діток потребують підтримки таких апаратів), лампи для фототерапії, інкубатори для новонароджених, реанімаційні стійки та ін.  Варто наголосити, що пологовий будинок має чи не один на Київщині транспортний інкубатор, який дозволяє транспортувати дитину у теплих умовах й з підтримкою кисню, а завдяки  сучасному портативному УЗД-апарату, з’явилася можливість не везти немовля до обласної лікарні, а на місці, оперативно з’ясувати вроджені вади серця, патології нервової системи  та проводити за необхідності лікування. 

Оновлення реанімаційного відділення є вкрай важливим, адже щороку сюди потрапляє до 160 немовлят.

Також було закуплено столи операційні, акушерські ліжка, монітори пацієнта, світильники операційні на суму більш як 700 тис.грн. Установа також придбала й стереоскоп – який дозволить проводити ранню діагностику онкозахворювань

Не маловажливим є те, що у пологовому будинку здійснено капітальний ремонт системи пожежної сигналізації, на що було витрачено більш як 118 тис. грн.   

Оскільки Білоцерківський пологовий будинок було визначено, як один із опорних медичних закладів Київщини для прийому породіль, в  яких виявили COVID-19, то установі Національною службою здоров’я також було виділено кошти, за які було придбано діагностичну ультразвукову систему, п’ять кисневих концентраторів, проведено розмежування загального коридору металопластиковоими конструкціями в інфекційному пологовому відділенні, облаштовано відеонагляд в інфекційних пологових залах та закуплено ряд інших необхідних пристроїв для роботи на суму майже 1 млн грн.  

Лікарі закладу пройшли навчання, аби вміти користуватися новітнім обладнанням, тому якість послуг зросла.

«Ви досвідчений колектив, який працює  на свій результат. Від якості надання послуг вами,  буде залежати, скільки до вас їхатиме клієнтів, а відповідно – доходи комунального некомерційного підприємства та й рівень ваших зарплат. Зі свого боку, міська рада, допомагатиме й надалі тим, що стосується капітальних видатків, закупівлі дороговартісного обладнання для ефективної роботи. А ви зі свого боку  маєте ефективно і якісно працювати, щоб народжувалися здорові діти і підприємство користувалося популярністю на Київщині, - зауважив міський голова під час зустрічі з представниками колективу медустанови. – Ви були одним із перших медичних закладів Київщини, разом із міською лікарнею №3, які змогли приймати вагітних з COVID-19. За цей період 10 таких пацієнтів народили здорових діток, і ви зробили все, необхідне для цього. Дякую вам за вашу роботу». 

 У ході зустрічі також було обговорено подальші плани щодо проведення ремонтів в установі, оснащення лікувальним обладнанням,  продовження закупівлі обладнання для створення додаткових сімейних  палат, відділення для вагітних хворих на коронавірус та ін.

Зробити все, щоб народжувалися здорові діти


Опубліковано: 25 серпня 2020 року
Поділитися