Зміни до бюджету

Начальник управління фінансів міської ради Світлана Терещук під час засідання доповіла про зміни, які  пропонувалося внести до загального та спеціального фондів бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік.

Зокрема, по загальному фонду було:

У зв’язку з встановленням нового тарифу на теплову енергію для потреб бюджетних установ та з метою запобігання виникнення кредиторської заборгованості за спожиті комунальні послуги (теплопостачання, електроенергія) було проведено перерозподіл бюджетних призначень по головних розпорядниках у розрізі кодів програмної та економічної класифікації. 

Обрахована потреба у додаткових коштах для цієї мети -  23 млн 666 тис. грн. (за основу бралися прогнозні показники минулорічного грудня).

Необхідні кошти було винайдено за рахунок економії видатків головними розпорядниками коштів та невикористаних обсягів бюджетних призначень.

 Отож, бюджетні установи зможуть 100% розрахуватися на спожиті енергоносії.

У зв’язку із зростанням тарифів на перевезення пасажирів у приміському залізничному сполученні на 45%,  було збільшено видатки по «Програмі надання окремих видів пільг за рахунок коштів місцевого бюджету» в сумі 400 тис. грн для здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті.

Щодо спеціального фонду: було проведено перерозподіл видатків бюджет розвитку. Перерозподіл проведено в межах планових призначень, аби головні розпорядники коштів могли здійснити до кінці поточного року заплановані роботи та заходи.

Внесені зміни й до міжбюджетних трансфертів - зменшено обсяг субвенції з обласного бюджету на здійснення заходів з капітального будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів комунальної власності на 984 852,78 грн. Кошти будуть повернені до обласного бюджету, оскільки були зекономлені у ході проведення робіт.

Зміни до бюджету


Опубліковано: 09 грудня 2021 року
Поділитися