Жага до перемоги народжується в спорті

Біла Церква вкотре підтвердила статус спортивного міста. 29 та 30 вересня у нашому місті тривав відкритий чемпіонат Білоцерківської міської територіальної громади з вільної та греко-римської боротьби. Протягом двох днів захід зібрав до участі близько 400 спортсменів у складі 45 команд, які приїхали з 35 міст України. Це м. Київ та міста Київської, Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Одеської, Сумської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Хмельницької та Харківської областей, а також м. Запоріжжя.

З вітальним словом до присутніх звернулися: начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Олексій Копишинський, уславлені українські спортсмени – срібний призер Олімпійських ігор, віце-президент Київської обласної Асоціації спортивної боротьби, заслужений майстер спорту Валерій Андрійцев та заслужений майстер спорту, бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо, призерка Чемпіонату світу-2023 Ірина Коляденко.

Вони наголосили, що в непростих умовах сьогодення саме Білоцерківська громада приймає спортсменів з різних куточків Київщини та України, висловили вдячність Збройним Силам України за можливість проводити ці змагання, а юним спортсменам побажали старанно займатися вільною боротьбою, аби бути сильними та завжди перемагати. Також почесні гості закликали юних борців брати приклад з українських захисників, які щосекунди виборюють Перемогу та Мир для Української землі.

Головним суддею змагань з вільної боротьби виступив Володимир Музиченко, з греко-римської – Григорій Житовоз.

Під час заходу присутні вшанували пам’ять захисників та захисниць, серед яких є і вихованці спортивних закладів Білоцерківської громади, що віддали життя задля Перемоги та Миру. Потім відбулися поєдинки спортсменів у різних вікових та вагових категоріях.

З числа білоцерківців переможцями та призерами Відкритого чемпіонату Білоцерківської громади з вільної боротьби серед юнаків та дівчат стали такі спортсмени. У ваговій категорії 26 кг Назар Жученко посів третє місце з Григорієм Караушем (м. Бориспіль); у ваговій категорії 35 кг друге місце посів Осман Гахраманов. У ваговій категорії 38 кг 1 місце здобув Лука Папіашвілі, на 3 місці – Даніїл Луцик (м. Біла Церква) та Дзюба Денис (м.Полтава). За крок до п’єдесталу пошани у цій ваговій категорії зупинився Влад Нагорний, здобувши 5 місце. У ваговій категорії 47 кг на третьому місці  Карпов Тимур та Безуглий Іван з м. Львів. Третю сходинку у ваговій категорії 85 кг виборов Назар Богданець.

Серед дівчат у ваговій категорії 54 кг третє місце виборола Діана Євсєєва, яка розділила цю сходинку з Анною Колесник (м.Чернігів). Третю сходинку у ваговій категорії 58 кг посіли Софія Алфьорова (м.Біла Церква) та Ангеліна Зінов’єва (м.Харків).

У Відкритому чемпіонаті Білоцерківської міської територіальної громади з греко-римської боротьби серед юнаків та чоловіків найкращі результати показали такі білоцерківські спортсмени. У ваговій категорії 22 кг перше місце посів Зураб Ломтадзе, друге – Гліб Рубан. У ваговій категорії 25 кг Тимофій Сербін посів третю сходинку. У ваговій категорії 33 кг Максим Поляков отримав «бронзу» змагань. У ваговій категорії 48 кг одразу два призери: друге місце виборов Тимофій Орехов, третє – Олександр Шкурда. У ваговій категорії 52 кг перше місце посів Олег Тимошенков, третє – Матвій Педченко, у ваговій категорії 57 кг на другому місці Нікіта Селегей, а третє місце посіли Артем Селегей та Алан Колумбегов з м. Київ.

У ваговій категорії 62 кг Білу Церкву прославили Артем Ковальов (І місце) та Артем Янічек (ІІ місце). У ваговій категорії 68 кг перемогу здобув Євген Волощенко. У ваговій Категорії 85 кг третє місце виборов Давид Бриндзя, який розділив цю сходинку з Назаром Фіщуком (м. Київ).

Переможцям змагань були вручені кубки, медалі, дипломи, нагороди від управління молоді та спорту міської ради, Київської Асоціації спортивної боротьби та Білоцерківської міської федерації вільної боротьби.

Жага до перемоги народжується в спорті


Опубліковано: 02 жовтня 2023 року
Поділитися