Відкрито виставку «Олімпійське сузір’я нашого краю»

23 липня, напередодні Літніх Олімпійських ігор-2024 в Парижі, у Білоцерківському краєзнавчому музеї відбулося відкриття тематичної виставки «Олімпійське сузір’я нашого краю», яка присвячена видатним спортсменам Київської області – учасникам Олімпійських ігор. Це спортсмени з Білоцерківського, Обухівського та Фастівського районів.

Виставку створено за допомогою олімпійців та їх сімей, які надали свої особисті речі, нагороди, спортивний інвентар.

Під час відкриття виставки з вітальним словом до присутніх звернулися начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Сергій Мартинов та директорка Білоцерківського краєзнавчого музею Оксана Афанасьєва.

Учасникам Олімпійських ігор, керівникам та представникам спортивних організацій Білоцерківської територіальної громади, а також почесним гостям, були вручені подяки.

Організатори виставки висловлюють вдячність всім, хто долучився до її створення.

На заході були присутні спортсмени, які брали участь в Олімпійських іграх: Ніна Антонюк – срібна призерка ХХІІ Олімпійських ігор 1980 року в змаганнях з академічного веслування серед жіночих екіпажів, дистанція 1000 м; Володимир Дюдя – учасник ХХVIIІ Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни: 6 місце у командній гонці переслідування та 7 в індивідуальній; учасник ХХІХ Олімпійських ігор 2008 м. Пекін, 5 місце в індивідуальній гонці.

Запрошуємо всіх зануритися у світ спорту! Виставка триватиме до 30 вересня.

 

За інформацією Білоцерківського краєзнавчого музею

Відкрито виставку «Олімпійське сузір’я нашого краю»


Опубліковано: 25 липня 2024 року
Поділитися