Відбувся онлайн брифінг із лікарями щодо вакцинації

04 серпня у Білій Церкві відбувся онлайн брифінг із керівниками медичних закладів міста щодо кампанії по вакцинації у Білоцерківській міській територіальній громаді.

Участь у засіданні взяли в.о. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Ольга Яковлева, медичний директор КНП БМР «Міська лікарня №3» Ніна Акименко, головний лікар КНП БМР «Міська лікарня №1» Анатолій Рогов, директор КНП БМР «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Людмила Черненко та директор КНП БМР «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Галина Музиченко.

В.о. начальника управління охорони здоров’я поінформувала присутніх про мету даного заходу, а саме про важливість вакцинації для формування колективного імунітету. На сьогодні в Україні відкритий 5 етап вакцинації для осіб від 18 років. Перевага надається особам старше 65 років та із наявністю хронічних захворювань.

Щепитися у Білій Церкві можна щодня з 09:00 до 17:00 на базі МЦПМСД №1 за адресами: Я. Мудрого, 49 (крім неділі) та вул. І. Мазепи, 65А, та МЦПМСД №2 за адресами: вул. Леваневського, 63 (крім неділі) та вул. Шевченка, 65.

Також вона повідомила, що на підприємства, які мають у своєму складі більше 45 осіб, може приїхати мобільна бригада і провести щеплення на робочому місці.

Ніна Акименко наголосила, що вакцинація не виключає ймовірності захворювання, проте захищає від тяжких наслідків, летальних випадків і зменшує можливість зараження оточуючих.

Головний лікар міської лікарні №1 розповів про те, що кампанія по вакцинації розпочалася 01 березня ц.р. На той момент кількість захворівших в Україні за добу перевищувала 16 000 осіб, на сьогодні ми маємо близько 1000 хворих. Також він навів як приклад досвід зарубіжних країн, які впроваджують обов’язкове щеплення у державних структурах.

Директори міських центрів ПМСД №1 та №2 повідомили, що центри повністю устатковані приладами для перевезення, зберігання та введення вакцин. За добу може бути щеплено до 1000 осіб, в наявності є 4 вакцини: AstraZeneca (для щеплення другою дозою), Pfizer, Moderna та CoronaVac.

Також присутні наголосили, що усі захворівші, які зараз знаходяться на лікуванні та під наглядом, на жаль, не вакциновані.

У ході заходу представники місцевих ЗМІ мали можливість задати питання, які хвилюють жителів громади: стан підготовленості медичних закладів до можливої нової хвилі захворюваності, процес доставки вакцин, протипоказання до щеплень, обмеження для не вакцинованих осіб та ін.

Зустріч лікарів із місцевими ЗМІ та відповіді на їхні питання можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=OOD2mD3oI2o.

 


Опубліковано: 04 серпня 2021 року
Поділитися