Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

14 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було ухвалено низку рішень, які врегульовуватимуть життєдіяльність Білоцерківської міської територіальної громади.

Визначено лауреатів премії ім. М.С. Вінграновського за 2022 рік

 

З метою підтримки творчо обдарованої молоді нашої громади, виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення про  присудження традиційної молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського Білоцерківської міської територіальної громади за 2022 рік.

Так, після опрацювання поданих матеріалів про здобутки претендентів у минулому році, конкурсна комісія рекомендувала до відзначення двох кандидатів, яких і підтримали члени виконавчого комітету.

Отож, молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського  присуджено:

- Овчаровій Маргариті, артистці драми КП КОР «Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П.К. Саксаганського» - за творчі здобутки на ниві театрального мистецтва та активну громадську діяльність;

- Растівському Ігорю, поету, студенту театрального факультету Київського Національного університету культури та мистецтв - за поетичні твори 2022 року та активну громадську діяльність.

 

У громаді відбудуться спортивні та благодійні заходи
 

У ході засідання  члени виконавчого комітету погодили  проведення на території нашої громади ряду спортивних та благодійних  заходів, за умови дотримання заходів безпеки та протиепідемічних заходів під час їх проведення.

 

Зокрема, заплановано проведення:

 

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з  велосипедного спорту серед чоловіків, жінок та молодших юнаків;

- відкритого зимового чемпіонату нашої громади з легкої атлетики серед юнаків та дівчат у різних вікових категоріях;

- відкритого чемпіонату громадської організації «Білоцерківська міська федерація вільної боротьби» з вільної боротьби;

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з велосипедного спорту серед юніорів та юнаків;

- відкритого чемпіонату громади з волейболу серед чоловіків;

- відкритого чемпіонату громади з греко-римської боротьби серед юнаків у різних вікових категоріях;

- відкритого чемпіонату дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» з волейболу серед юнаків та дівчат;

- відкритого чемпіонату дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» з шахів серед юнаків та дівчат;

- змагань Білоцерківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з армрестлінгу та з пауерліфтингу серед дорослих;

-відкритого чемпіонату юнацької баскетбольної ліги Київської області сезону 2022-2023 років;

 

-благодійного концерту та майстер-класів для збору коштів на підтримку військовослужбовців Збройних сил України.

 

Додатково визначено найпростіші укриття у закладах освіти

 

Члени виконавчого комітету внесли зміни до Переліку найпростіших укриттів у закладах освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади, затвердженого рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 19 липня 2022 року № 439 (зі змінами).

 

Відтепер, найпростішими укриттями додатково визнано підвальні приміщення у трьох закладах дошкільної освіти, а також у одному закладі позашкільної освіти.

 

Обговорюючи дане питання міський голова Геннадій Дикий зауважив, що наразі не всі навчальні установи мають укриття, через це лише 60-65 % учнів мають можливість займатися очно, решта – за змішаною формою навчання. Проте, місцева влада ставить перед собою завдання до початку наступного навчального року облаштувати максимальну кількість підвальних приміщень шкіл, аби якнайбільша кількість учнів могли  вчитися офлайн.

 

Про деякі питання забезпечення продуктами харчування внутрішньо переміщених осіб

 

Раніше, у листопаді минулого року, для забезпечення пунктів обігріву («пунктів незламності»)  необхідними речами було розроблено відповідний План та ухвалено рішення. Згідно Плану здійснювалося придбання обладнання,  продуктів харчування, засобів гігієни та ін.

Отож, на засіданні було ухвалено рішення, яким доручено управлінню соціального захисту населення міської ради провести видачу раніше закуплених продуктів харчування (строк придатності яких становить менше 50% загального терміну придатності), внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Варто наголосити, що зараз у громаді зареєстровано 16.5 тис. внутрішньо переміщених осіб.

 

Звіт начальника відділу з питань торгово - побутового обслуговування населення і громадського харчування про роботу із зверненнями громадян за 2022 рік

 

Згідно з інформацією начальника вищезазначеного підрозділу виконавчого комітету, прийом громадян працівниками відділу ведеться згідно затвердженого графіку.

За 2022 рік до відділу надійшло 124 заяв та звернень від державних установ, суб’єктів підприємницької діяльності та громадян Білоцерківської міської територіальної громади.

Найбільше звернень стосувалися питань порушення Правил торгівлі та обслуговування споживачів,  стихійної торгівлі на вулицях міста, щодо продажу алкогольних напоїв та ін.

Відділом разом з відповідними службами систематично проводились заходи щодо протидії та ліквідації стихійної торгівлі, в т. ч. здійснювалося вилучення продукції, яка реалізовувалась без відповідних дозвільних та погоджувальних документів на території громади у невстановлених для цього місцях. Винні особи притягувались до адміністративної відповідальності згідно з вимогами чинного законодавства України.

Головними спеціалістами відділу систематично надаються консультації фізичним особам-підприємцям, як в телефонному режимі так і на прийомах у відділі щодо оформлення дозвільних документів на право введення підприємницької діяльності, а саме: оформлення куточку споживача, погодження режиму роботи закладів торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення, що регулюють торгівельну діяльність.

 

Інші питання, розглянуті у ході засідання:

 

-ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця 72 ОМБр, який помер від ускладнень після поранення. Поховання відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

-внесено зміни до додатку рішення виконавчого комітету міської ради від  13 грудня 2022року № 810 «Про затвердження переліку найпростіших укриттів багатоповерхових житловихбудинків та нежитлових будівель на території Білоцерківської міської територіальної громади та виконання заходів щодо їх облаштування». Так, до переліку внесені низку приміщень, які можуть бути використані як укриття після їх облаштування;

 

- внесені зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 29 серпня 2022 року № 555 «Про організацію освітнього процесу в закладах й установах освіти, культури та спорту Білоцерківської міської територіальної громади з 01 вересня 2022 року» (зі змінами).

 

-прийнято рішення про деякі питання складання та видачі  Білоцерківській міській територіальній громаді акту встановлення факту здійснення догляду. Рішення стосується осіб, які здійснюють  постійний догляд за особою, яка його потребує, і мають намір супроводжувати зазначену особу для виїзду за межі України.

Управлінню соціального захисту населення Білоцерківської міської ради делеговано  повноваження з організації роботи щодо прийому документів для складання акту встановлення факту здійснення догляду. Також затверджено Порядок встановлення факту здійснення догляду, форму заяви та ін;

 

- внесені зміни та затверджено штатний розпис управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради;

 

-затверджено Порядок обліку, використання і зберігання старостами старостинських округів Білоцерківської міської територіальної громади гербових печаток для вчинення нотаріальних дій;

 

-призначено уповноважених осіб за організацію та проведення публічних закупівель для потреб виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. Даними особами стали працівники відділу публічних закупівель Білоцерківської міської ради;

 

- затверджено склади комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на ряді вулиць громади;

 

 - внесені зміни в додатки 2, 3 до рішення виконавчого комітету міської ради від 22 жовтня 2019 року № 749 «Про затвердження положення та персонального складу уповноваженої оцінної комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з визначення вартості майна дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на осіб з їх числа, які бажають стати на соціальний квартирний облік, перебувають на такому обліку та користуються соціальним житлом»;

- встановлено розмір кошторисної заробітної плати, яка враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів;

- розглянуто ряд питань щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами суб’єктам підприємницької діяльності, рішення щодо використання комунальної власності, опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 14 березня 2023 року
Поділитися