Відбулося засідання виконавчого комітету

11 червня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб. Під час засідання було розглянуто 36 питань порядку денного.

До 1 вересня 2024 р. дозволено проводити заняття з навчання водіїв та приймати відповідні іспити у раніше заборонений час

Під час засідання було прийнято рішення «Про організацію дорожнього руху на території Білоцерківської міської територіальної громади закладами, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв, приймання іспитів з практичного керування транспортними засобами».

Доповідаючи питання, керуючий справами виконавчого комітету Анна Олійник поінформувала, що 12 вересня минулого року виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення №706 (https://bc-rada.gov.ua/node/14615), яким з 1 жовтня 2023 року було заборонено закладам, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів проведення практичних занять на 25 вулицях і автомобільних дорогах Білої Церкви.

 

Тобто, навчальним автомобілям через велике навантаження на проїжджих дорогах частинах було заборонено виїжджати на магістральні вулиці міста в години пікових навантажень у будні дні з 08 год. до 09 год. та з 17 год. до 18 год.

 

Наразі, до виконавчого комітету надійшли звернення від керівників автошкіл та міського територіального сервісного центру МВС України з проханням збільшити часовий проміжок для освітнього процесу учнів автошкіл та тих, хто екзаменується та проходить підготовку керування транспортними засобами.

Враховуючи те, що на літній період у зв’язку із припиненням навчального процесу у освітніх закладах зменшилося навантаження на дорогах Білої Церква, аби надати громадянам можливість у літній період пройти практичні заняття з водіння автомобілем до основного робочого часу - автошколам буде дозволено до 1 вересня 2024 р. проводити заняття з навчання водіїв та приймати відповідні іспити у раніше заборонений час - тобто у будні дні з 08 год. до 09 год. та з 17 год. до 18 год.

Оздоровлення дітей на контролі

 

Під час засідання було утворено оперативний штаб із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей Білоцерківської громади у цьому році.

Штаб забезпечуватиме координацію та взаємодію суб’єктів всіх форм власності, які причетні до оздоровлення та відпочинку дітей та дислоковані на території громади; здійснюватиме моніторинг стану підготовки та проведення оздоровчої кампанії, якості надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, безпеки перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку; здійснюватиме підготовку пропозицій та рекомендацій з питань проведення безпечної оздоровчої компанії в 2024 році.

 

Стан об’єктів культурної буде обстежено

 

Своїм рішенням члени виконкому створили комісію з обстеження стану зберігання, характеру та способу використання об’єктів культурної спадщини Білоцерківської міської територіальної громади.

Доповідаючи питання начальник управління культури і туризму міської ради Юлія Ковальська зауважила, що згідно із нормами чинного законодавства України комісії, які моніторять стан об’єктів культурної спадщини створюються кожні три роки. Наразі, до складу комісії увійшло 8 фахівців, вони мають обстежити 68 об’єктів культурної спадщини, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної та перебувають під охороною і на обліку держави.

 

Інші рішення, розглянуті у ході засідання:

-
затверджено форми розрахунків тарифів на послуги з управління побутовими відходами;

-затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул.Шолом-Алейхема, 2/47;

- розглянуті рішення щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами суб’єктам господарювання;

-погоджено проведення низки освітніх, спортивних та інших заходів на території громади;

-розглянуто низку опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей та ін.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 11 червня 2024 року
Поділитися