Відбулося засідання міської комісії ТЕБ і НС: підсумки роботи та плани на 2021 рік

27 січня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

У ході засідання заступник голови  комісії, начальник управління  з питань НС та ЦЗН Петро Франчук доповів присутнім про підсумки роботи комісії у 2020 році, поінформував про стан виконання протокольних рішень засідань комісії у 2020 році та про завдання на 2021 рік.

Так, протягом 2020 року проведено 22 засідання комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) (з них 16 поза планом), розглянуто 51 питання, у тому числі 30 поза планом, які є актуальними для міста у плані забезпечення сталого функціонування об’єктів життєзабезпечення міста, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, вжиття заходів щодо недопущення на території міста:

- порушень вимог санітарного та природоохоронного законодавства на території міста, у тому числі на ринках та торгівельних майданчиках;

- виникнення і епідемічного розповсюдження небезпечних хвороб, у тому числі і тих, які є спільними для людей, тварин і птиць;

- продовження порушень правил безаварійної експлуатації мережі газопостачання з боку посадових осіб і мешканців міста.

Комісією також розглянуті питання з прийняттям відповідних рішень щодо:

- забезпечення безпеки дорожнього руху під час здійснення пасажирських перевезень;

- стану готовності житлово-комунального господарства та його дорожньої служби до роботи в весняно-літній та осінньо-зимовий періоди;

- покращення матеріальної бази ринків та торгівельних майданчиків;

- забезпечення теплопостачанням масиву Леваневського;

- проведення технічної інвентаризації захисних споруд ЦЗ;

- вирішення питання щодо належності проблемних захисних споруд ЦЗ;

- стану справ по забезпеченню засобами індивідуального захисту непрацюючого населення, яке потрапляє в зону прогнозованого ураження при аваріях на хімічно-небезпечних об’єктах міста;

- закупівлі сучасних приладів радіаційної та хімічної розвідки для розрахунково-аналітичної групи;

- модернізації та облаштування сучасних систем оповіщення населення міста щодо надзвичайних ситуацій та інші.    

Члени комісії також обговорили та затвердили план роботи на поточний рік і затвердили персональний склад комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Головним завданням з цивільного захисту на 2021 рік є зниження техногенних ризиків та підвищення рівня захисту населення шляхом забезпечення ефективного функціонування в державі єдиної системи цивільного захисту. Виходячи з цього, завданням  комісії виконавчого комітету міської ради з питань ТЕБ і НС на 2021 рік є подальше впровадження профілактичних заходів з запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади та вжиття заходів по недопущенню подальшого розвитку, а також, локалізації і ліквідації надзвичайних ситуацій, які мають розвиток на території громади, здійснення заходів у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки на території громади.   

Керівник  Регіонального офісу водних ресурсів  річки Рось Петро Бабій та директор департаменту житлово-комунального господарства Олег Савченко доповіли з про заходи, які проводяться в місті з підготовки до пропуску весняної повені, льодоходу і дощових паводків, та щодо недопущення підтоплення будинків  міста.

Присутні також були ознайомлені зі станом підготовки та утримання вулично-шляхової мережі у весняно-літній період 2021 року, забезпеченням освітлення місць проходу учнів до закладів освіти та місць масового скупчення людей. Зупинилися на питанні необхідності організації робіт зі знесення аварійних сухостійних та фаутних дерев вражених омелою на території громади,  зокрема - біля закладів освіти та водоохоронних зон р. Рось та р. Протока.

Відбулося засідання міської комісії ТЕБ і НС: підсумки роботи та плани на 2021 рік


Опубліковано: 27 січня 2021 року
Поділитися