Відбулося засідання двадцять четвертої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

23 грудня відбулось засідання двадцять четвертої сесії Білоцерківської міської ради VIII скликання, яке провів секрктар міської ради Дмитро Киришун.

Перед початком розгляду питань порядку денного до присутніх звернувся народний депутата України Микола Бабенко, який наголосив на необхідності виваженого підходу до бюджетного процесу у громаді, аби повною мірою забезпечити життєдіяльність Білоцерківської МТГ у наступному році.

Народний депутат України Вадим Івченко, який також був присутній на засіданні, вручив депутату міської ради Андрію Королю та депутату Білоцерківської районної ради Вікторії Рудешко Грамоти Верховної Ради України.

Звернення щодо законодавства, яке врегульовуватиме діяльність бізнесу

Депутати міської ради підтримали звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо неприпустимості набрання чинності проєкту закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

У зверненні до Верховної Ради  України  міститься вимога поставити на голосування і підтримати проєкт Постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 30.11.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600 від 02.06.2021).

У документі міститься вимога до Президента України повернути Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600 від 02.06.2021) до Верховної Ради України (застосувати право вето).

Співпраця з Фондом соціального страхування

З метою впорядкування і покращення якості надання адміністративних послуг у сфері соціального страхування населення, міська рада вирішила затвердити Угоду про співробітництво між Білоцерківською міською радою та Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області з надання адміністративних послуг у сфері соціального страхування населення.

Відтепер ЦНАП надаватиме послуги, які раніше надавав виключно Фонду соціального страхування.

Визначено перелік адміністративних послуг

Депутатами міської ради було ухвалено рішення про визначення переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді.

Рішення  прийнято з метою упорядкування і покращення якості надання адміністративних послуг, вдосконалення процедури їх отримання.  Передбачається що місцевим ЦНАПом надаватиметься 295 послуг, всі вони уніфіковані відповідно до чинного законодавства.

Про соціальні послуги, які  надаватимуться  Територіальним центром

Своїм рішенням депутати затвердили перелік платних соціальних послуг, які надаються комунальною установою Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні», та тарифів на такі послуги. Перезатвердження тарифів відбулося у зв'язку із внесеними змінами у нормативно- правові акти.

Нагадаємо, що клієнти Територіального центру матимуть можливість отримати послуги з соціальної адаптації. Громадяни, які перебувають на обліку в установі можуть користуватися й допомогою працівників терцентру по догляду вдома, допомогою по самообслуговуванню, по веденню домашнього господарства та приготуванню їжі, придбанні і доставці продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, прибиранні житла, наданню допомоги в оплаті комунальних послуг. Також за потреби забезпечується супровід клієнта до медичного закладу, спостереження за станом здоров’я, виклик лікаря додому та представництво інтересів в органах державної влади та місцевого самоврядування, установах, організаціях у відповідності до чинного законодавства, виконання доручень пов’язаних з необхідністю відвідування різних організацій.

Затверджено порядок здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель Білоцерківської міської територіальної громади

Даний порядок ухвалено з метою запобігання порушенням земельного законодавства в Білоцерківській міській територіальній громаді, своєчасного їх виявлення та усунення, удосконалення процедури здійснення самоврядного контролю за використанням і охороною земель.

Документ допомагатиме й здійснювати контроль за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення тобто реалізації самоврядного контролю за використанням та охороною земель, який здійснюється Білоцерківською міською територіальною громадою.

Порядок поширюватиметься на підприємства, установи, організації, суб’єктів господарювання, громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства та іноземних юридичних осіб незалежно від форми власності у користуванні яких перебувають земельні ділянки комунальної власності.

Затверджено Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії для населення, яке користується послугами комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа».

Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» встановлено, що Кабінет Міністрів України, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які встановили державні регульовані ціни на товари в розмірі, нижчому від економічно обґрунтованого розміру, зобов’язані відшкодувати суб’єктам господарювання різницю між такими розмірами за рахунок коштів відповідних бюджетів.

Нагадаємо, у вересні 2021 року між Кабінетом Міністрів та Асоціацією міст України укладений Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії в опалювальному періоді 2021/2022 років. Згідно з цим документом, міста зобов’язані застосовувати до кінцевих споживачів комунальних послуг (населення) тарифи на послуги з постачання теплової енергії в розмірі, що не перевищуватиме розмір тарифів на вказані комунальні послуги для них у кінці опалювального періоду 2020-2021 років.

Такий крок був вимушеним. Через значне подорожчання газу та інших складових теплогенерації економічно обґрунтовані тарифи стали б для частини населення непосильними.

Тож, з метою забезпечення існуючих тарифів на послуги з постачання теплової енергії, які мають розмір нижчий економічно обгрунтованих витрат було затверджено Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії для споживачів категорії «населення» комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» на 2021-2022 роки.

Доповідаючи питання заступник міського голови Анатолій Кравець зазначив: «Як відомо з липня поточного року повноваження щодо встановлення тарифів на теплову енергію та на послугу з  її постачання  передано органам місцевого самоврядування. На сьогодні економічно обґрунтований тариф на дані послуги Білоцерківтепломережі встановлений, складає 2215 грн/1 Гккал (з ПДВ). Проте, відповідно до підписаного Меморандуму, з метою захисту прав споживачів категорії «населення» від негативного впливу стрімкого зростання цін на енергоносії, було прийнято рішення застосувати тариф на теплопостачання на рівні минулого опалювального сезону, вартість якого - 1550 грн/1 Гккал. Відповідно виникає різниця, яку має відшкодовувати місцевий бюджет. Запропонована Програма спрямована саме на це. ЇЇ сума становить 152 млн120,5 тис. грн. Термін дії 2021-2022рр. Передбачається на 2021рік використати 59 млн 695 тис. грн, на 2022 рік – 92 млн 424 тис.грн».

Під час засідання було також:

-визначено величину опосередкованої вартості найму (оренди) житла в Білоцерківській міській територіальній громаді за IV квартал 2021 року;

- затверджено Порядок відрахувань та встановлення розміру частини чистого прибутку (доходу) для підприємств, що належать до комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади. Отож, підприємства, що належать до комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади здійснюватимуть відрахування частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду бюджету Білоцерківської міської територіальної громади в розмірі 15 відсотків.

Частина чистого прибутку (доходу) розраховується та сплачується комунальними  підприємствами до загального фонду бюджету Білоцерківської міської територіальної громади наростаючим підсумком щоквартально за результатами фінансово-господарської діяльності за звітний період. Звітним періодом є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік.

-затверджено Програму розвитку боксу в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки;

- внесено зміни до структури комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська централізована бібліотечна система імені Петра Красножона;

- затверджено детальні плани низки територій міста;

 - схвалено проєкт будівництва мультифункціонального спортивного комплексу по проспекту Князі Володимира в районі пам’ятного знака «Літак»;

-схвалено проєкт будівництва «Реконструкція системи теплопостачання житлового масиву «Леваневського» від Білоцерківської ТЕЦ у м. Біла Церква Київської області»;

-внесені зміни до Програми розвитку електротранспорту міста Білої Церкви на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 15 травня 2020 року № 5239-96-VII (зі змінами);

-розглянуто ряд питань щодо використання об’єктів комунальної власності, земельних та інших питань, які забезпечуватимуть життєдіяльність громади.

 

Відбулося засідання двадцять четвертої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання


Опубліковано: 23 грудня 2021 року
Поділитися