Веселка добра

Кілька років поспіль проєкт з однойменною назвою реалізує у нашому місті громадська організація «Ми – особливі». Він має важливу соціальну значимість, адже спрямований на сприяння соціальному становленню, соціальній реабілітації дітей, молоді з особливими потребами.

Стати реальністю плани громадських активістів змогли завдячуючи фінансовій підтримці з міського бюджету. Громадська організація «Ми – особливі» стала одним з переможців міського конкурсу проєктів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році та отримала, через управління з питань молоді та спорту, фінансування у розмірі 16800 грн.

 Кошти міста допомогли вирішити ключові позиції - закупити матеріали для майстер – класів на суму 9800 грн та здійснити екскурсійну подорож до міста Умань  (7000 грн).

Керівник проєкту від ГО «Ми особливі» Любов Олександрівна Курінна так висловилася про його підсумки: «Проєкт «Веселка добра» виявився надзвичайно важливим для особливих діток тим, що вони з користю провели час зі своїми друзями, освоїли нові творчі знання, а також отримали массу задоволення від відвідування екскурсій. Незабутні враження вони отримали від поїздок і побаченого новітнього парку динозаврів ''Dino Sofia Park'' у м. Умань.

 Фінансова підтримка бюджетними коштами була дуже важлива для досягнення цілей проекту, тому що протягом навчального року у цих дітей є можливість відвідувати дошкільні або загальноосвітні навчальні заклади, спілкуватися з однолітками та розвиватися, а влітку діти з особливими освітніми проблемами в т. ч. з інвалідністю, залишаються відірваними від участі у суспільному житті та сидять вдома, зловживаючи гаджетами.

Проєкт «Веселка добра» направлений на уникнення подібних ситуацій та залучення дітей до проведення активного літнього дозвілля та сприяння їх соціальному становленню. Ми можемо чітко сказати, що поставлених цілей нам вдалося досягнути. Кожен майстер – клас викликав яскраві емоції, музичні заняття та концерт захопив чарівними мелодіями і виступами, активні спортивні розваги викликали радість, а екскурсійні поїздки залишили в душі неповторні враження. Дітки спілкувалися, гралися, освоювали нові навички, втілювали свої мрії, побачили нові незвідані місця. Їх соціалізація у суспільному житті – це найважливіше завдання на сьогоднішній день…    

 Важливо надалі проводити такі проєкти, тому що кожного року кількість дітей з особливими потребами збільшується, вони не залучені до відпочинку та оздоровлення у літніх таборах під час літніх канікул, але гостро потребують спілкування та допомоги у соціальній адаптації і реалізації права на повноцінне життя».

 

Інформація від управління з питань молоді і спорту.

Веселка добра


Опубліковано: 27 жовтня 2021 року
Поділитися