Чужих дітей не буває

Проблеми дітей, які лишились без батьківського піклування все ще не є вирішеними. Розуміючи, що гармонійний розвиток особистості можливий тільки в сім'ї, 27 жовтня у Білій Церкві було організовано зустріч  з представниками ряду релігійних громад міста з метою напрацювання дієвої програми підтримки патронатних сімей. Провів її міський голова Геннадій Дикий

Патронатна сім’я – є чудовою альтернативою  притулку або центру соціально-психологічної реабілітації для дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах. В Україні наразі функціонує близько 230 таких сімей, і Біла Церква стала одним з перших міст, де започаткована модель патронатного виховання дітей.

«Однією з найбільших проблем створення нових патронатних сімей є, перш за все - низький рівень поінформованості мешканців» - зазначив міський голова Геннадій Дикий, та наголосив, що люди, які виявлять бажання створити патронатну сім’ю, можуть розраховувати на всебічну підтримку місцевої влади, від консультативної та фінансової до забезпечення патронатної родини житлом.

Патронат - це комплексна послуга, яка передбачає тимчасові (до трьох місяців, в крайньому випадку - до півроку) догляд, виховання та реабілітацію дитини у сім'ї патронатного вихователя, поки сама дитина або його біологічні батьки долають складні життєві обставини або відповідні органи влади приймають рішення про подальшу долю дитини - її усиновлення, влаштування в прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу, під опіку і так далі.

Заступник міського голови Катерина Возненко ознайомила присутніх із законодавчими аспектами патронату та запропонувала присутнім до наступної зустрічі спільно напрацювати дієвий план розвитку та забезпечення функціонування патронату над дитиною у Білоцерківській громаді.  

На заході також були присутні секретар міської ради Дмитро Киришун та начальник служби у справах дітей міської ради Інна Паливода.

Чужих дітей не буває


Опубліковано: 27 жовтня 2021 року
Поділитися