Вчителі і вихователі це ті, хто присвятив своє життя великій справі навчання та виховання молодого покоління.

Напередодні Дня працівників освіти в Білоцерківській міській територіальній громаді відбулося урочисте нагородження освітян за видатні досягнення в галузі та за підсумками минулого навчального року.

Цього року День учителя, котрий традиційно відзначають в першу неділю жовтня, збігається в одній даті 1 жовтня з Днем захисників і захисниць України, Днем українського козацтва, Днем Української повстанської армії та православним святом Покрови Божої Матері. То ж учасники зібрання на початку заходу висловили шану і повагу воїнам, котрі віддали життя, і тим, хто сьогодні боронить незалежність і територіальну цілісність нашої держави, виборює Перемогу та мир для майбутніх поколінь, подякували героям за можливість навчатися і навчати та просто жити під небом вільної України, котре тримають на своїх плечах її звитяжні сини і доньки.

З вітальним словом до освітян звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Сьогодні я хочу подякувати кожному педагогу за вашу роботу. Так склалися події: два роки ковіду, зараз йде повномасштабна війна. Переважна більшість з вас, попри всі небезпеки, залишися тут, на своїх робочих місцях, зі своїми дітьми. Ви змогли перелаштуватися і налагодити роботу: спочатку дистанційну освіту, потім – уроки і заняття в укриттях. Ми пишаємося вами, вашою згуртованістю і прагненням попри все вчити і виховувати молоде покоління. Але самий головний ваш здобуток – те, що сьогодні Україна є; те, що ваші колишні учні стали на захист нашої держави і зі зброєю в руках пішли виконувати свій громадянський обов’язок. Ви – вчителі разом з батьками виховали покоління, яке любить свою Батьківщину і ми дякуємо вам за це. Бажаю всім, щоб наступний День освітянина ми святкували у мирній країні з Перемогою».

 

Начальник управління освіти і науки міської ради, Заслужений працівник освіти України Юрій Петрик також привітав педагогів з професійним святом, зауваживши, що сьогоднішнє свято є з гіркотою та сльозами на очах. Подякував усім без виключення працівникам, які працюють у навчальним закладах, наголосивши, що це свято всіх, хто несе відповідальність за навчання і виховання дітей, а не лише педагогів. Відмітив, що всі освітяни мають велику жагу до роботи, незважаючи на складність викликів сьогодення. Наголосив, що педагоги навчають і мають високі досягнення, адже білоцерківська освіта є конкурентною не тільки на Київщині, а й серед великих міст України. Подякував за розуміння, витримку і відповідальність та вагому волонтерську підтримку воїнів на фронті.

 

Міський голова Геннадій Дикий разом із начальником Управління освіти і науки Юрієм Петриком відзначили педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої і позашкільної освіти.

 

 Щороку з нагоди професійного освітянського свята вручається премія “За заслуги в галузі освіти”, котра присуджується за видатні досягнення у вихованні, навчанні, професійній, науковій підготовці учнівської молоді, у науковому та методичному забезпеченні закладів освіти, в управлінні закладами й установами освіти.

 

У номінації  «Педагогічний працівник закладу» премією нагороджено Думкіну Ольгу Миколаївну – учителя математики Білоцерківського академічного ліцею «Вектор»-гімназії № 18.

 Майже все педагогічне життя Ольга Миколаївна пов’язала з одним закладом освіти – школою №18. Від молодого вчителя – до провідного математика, педагога з власним педагогічним кредо, в основі якого повага до учнів і цариці наук – математики.  Її учні стають переможцями олімпіад, конкурсів, турнірів, успішно здають Національний мультипрофільний тест. А ще Ольга Миколаївна допомагає своїм учням побачити і зрозуміти світ. Тому вона багато років співпрацює з німецькою академією «Оценхаузен», де українські, польські, німецькі школярі вчаться разом долати виклики сучасного світу

У номінації «Керівник закладу освіти» премія присуджена Іванюсь Людмилі Миколаївні – директору Терезинської  гімназії-початкової школи.

Людмила Миколаївна  46 років свого життя присвятила освіті, з них 23  на посаді директора   Терезинської гімназії-початкової школи.  Вона є лідером колективу, вміє системно  аналізувати та раціонально, цілеспрямовано коректувати  роботу кожного педагогічного працівника,  вести колектив педагогів та учнів до поставленої мети. Під її  вмілим керівництвом  учні беруть участь у Всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах, змаганнях, пишуть науково-дослідницькі роботи і щороку посідають призові місця. З початком повномасштабного вторгнення Людмила Миколаївна постійно бере активну участь у підтримці ЗСУ, для яких стала другою матір’ю, другом і наставником, яка і сьогодні щодня спілкується з воїнами, підтримуючи їхній моральний та бойовий дух.

 

У номінації «Педагогічний працівник дошкілля» премією нагороджено Паламарчук Лідію Павлівну – вихователь Білоцерківського закладу дошкільної освіти № 3 «Веселка».

За час роботи у  закладі освіти Лідія Павлівна зарекомендувала себе як компетентний педагог, який виявляє високий рівень теоретичної підготовки, досконало володіє педагогічним інструментарієм, забезпечує належну результативність, якість своєї праці, організовує освітній процес відповідно до сучасних  вимог.

Педагог публікувалася на шпальтах  фахового видання Всеукраїнського  часопису  «Бібліотечка вихователя дитячого садка».

З 2022-2023 навчального року Ліда Павлівна  разом з Всеукраїнським Фондом «Крок за кроком»   реалізує ініціативу  «Наставництво як шлях до розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку».

 

У номінації «Педагогічний працівник закладу освіти сільської місцевості» премія присуджена Лавренчук Галині Михайлівні – учителю географії Шкарівського опорного ліцею-гімназії.   

Професійним девізом Галини Михайлівни слугують слова Аристотеля: “Гарним вчителем може бути не той, хто дає конкретні знання, а той, хто навчає, як здобувати знання самостійно”, тому вчителька перебуває у постійному пошуку нових, ефективних методів навчання: здійснює інноваційну діяльність, бере активну участь у реалізації проєктів та програм у закладі. Галина Михайлівна навчає учнів мислити, шукати і  знаходити відповіді на запитання, спираючись на вже наявні знання, здобувати нові. У процесі викладання географії,  розвиває самостійність, ініціативу, пошук, дослідництво, оскільки вважає, що саме ці якості допоможуть дитині реалізуватися у житті. Є автором методичного посібника з географії, співавтором курсів підвищення кваліфікації для педагогічних працівників Шкарівського ліцею. Власним досвідом педагогічної діяльності ділиться з колегами, зокрема, на заняттях обласної педагогічної студії «Організація освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання».

 

Грамотами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради за вагомі особисті заслуги, здобутки у професійній та громадській діяльності, високі моральні якості та з нагоди Дня працівників освіти нагороджені:

 

Бондаєвська Валентина Сергіївна, учитель математики Білоцерківської гімназії-початкової школи №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова;

 

Глупак Людмила Григорівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Білоцерківської гімназії-початкової школи №5;

Горбатенко Оксана Зіновіївна, практичний психолог Білоцерківського опорного ліцею-гімназії №20;

Давиденко Іван Степанович, учитель трудового навчання Білоцерківського ліцею-гімназії №16 ім. М.О.Кириленка;

Ільїна Олеся Сергіївна, головний спеціаліст відділу загальної середньої освіти Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради;

Кащук Надія Михайлівна, методист Центру еколого-натуралістичної творчості; Білоцерківської міської ради;

Малярчик Наталія Миколаївна, учитель-логопед Логопедичного пункту Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради;

Шулдик Любов Степанівна, учитель біології Білоцерківської гімназії-початкової школи №11;

Якименко Володимир Олексійович, тренер-викладач Комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи №1.

До «Книги пошани» у 2023 році внесено імена таких педагогів:

Передерій Тетяна Андріївна – учитель математики Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи № 1;

 Гаврилюк Ольга Миколаївна – керівник Народного художнього колективу «Вокальний ансамбль «Співограй» Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник»;

Шульга Марія Анатоліївна – директор Білоцерківського закладу дошкільної освіти № 36 «Ромашка».

 

Подякою Міністерства освіти і науки України було нагороджено Ільченко Тетяну Анатоліївну, учителя математики Білоцерківського ліцею «Мала академія наук» Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, за підготовку чотирьох 200-бальників за підсумками Національного мультипредметного тесту у 2023 році.

 

 

 

 

Вчителі і вихователі це ті, хто присвятив своє життя великій справі навчання та виховання молодого покоління.


Опубліковано: 28 вересня 2023 року
Поділитися