«В очікуванні Різдва» – велике пісенне свято в Білій Церкві

11 грудня в Білій Церкві відбулося справжнє пісенне свято – концерт школи мистецтв №1 ім. Ю. Павленка та творча зустріч із Народною артисткою України, композиторкою, виконавицею, волонтеркою Лесею Горовою «В очікуванні Різдва».

Ця неймовірно талановита співачка вкладає в українську культуру душу і самовіддану працю. Творчість для неї – це не робота, а місія – мета якої нести людям добро та красу, наближаючи нашу перемогу!

Від початку війни в Україні Леся Горова своє життя та творчість присвячує воїнам. Кількість її поїздок на східні терени вимірюється сотнями. Багато її пісень присвячені нашій перемозі та захисникам, і вони пролунали під час концерту.

Під час заходу до присутніх звернулася заступник міського голови Катерина Возненко. Від імені міського голови Геннадія Дикого вона привітала всіх із прийдешнім Різдвом, побажала миру, щастя, добра, тепла та звичайно перемоги. Також вручила Лесі Горовій нагрудний знак «Відзнака міського голови» – за внесок у розвиток культурно-мистецького життя Білої Церкви, популяризацію нашого міста та з нагоди творчої зустрічі «В очікуванні Різдва».

«Леся Горова – це людина, яка дуже багато робить не лише для нашого міста й громади, але й для всієї України. Зараз, у такі складні часи, дуже важко прививати любов до музики, розвивати музичне мистецтво. Але саме ця людина робить це, докладаючи великі зусилля. У вашому доробку багато пісенних збірок для дітей. Своєю творчістю ви розвиваєте наших діток, даруєте всім нам тепло», – наголосила Катерина Возненко.

З вітальним словом виступила також директор школи мистецтв №1 ім.Ю. Павленка, Заслужений працівник культури України Леся Крижешевська. Вона висловила вдячність Лесі Горовій за співпрацю та її творчість, відмітивши, що кожна її пісня – це Славень Україні, матері, рідній землі, нашим військовим.

«За цими піснями ми вчимо історію. Наша співпраця, на жаль, була припинена на початку карантину, а згодом – і з початком повномасштабного наступу. Пригадую, як у перший день війни ми з дітьми співали вашу пісню «Не потрібна війна». І нам дійсно вона не потрібна, а потрібна перемога… Ви людина сили, натхнення і нашої мотивації. Ми дуже вас любимо і цінуємо. Многая літа вам і вашій творчій родині», – зазначила Леся Крижешевська.

У програмі концерту «В очікуванні Різдва» взяли участь вокально-хорові колективи та солісти школи мистецтв №1 ім. Ю.Павленка і, звичайно, сама Леся Горова.

Під час концерту Леся Горова розповіла про свою волонтерську діяльність, ознайомила з історіями написання своїх пісень та виконала пісні на власні вірші. У рамках заходу співачка презентувала свою нову збірку пісень «Україна – це світло», і по завершенню концерту всі бажаючі мали змогу їх придбати – із дарчим підписом артистки.

Для довідки

Леся Володимирівна Горова народилася у Львові. Закінчила музичну спеціальну школу імені Соломії Крушельницької та Львівську державну консерваторію імені Миколи Лисенка (спеціальність – композитор, викладач теоретичних дисциплін). Навчалася у класі відомого українського композитора професора Мирослава Скорика. Після закінчення консерваторії працювала викладачем у Львівському державному музичному училищі. З 1996 року працює у Вищому мистецькому коледжі Київської дитячої Академії мистецтв викладачем імпровізації та композиторської техніки. Серед її учнів лауреати міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів юних композиторів. Лауреатка премії імені Віктора Косенка.

Леся Володимирівна ніколи не стоїть осторонь суспільних подій. Будучи справжнім патріотом України, брала активну участь у подіях на Майдані 2004 року, а також революції Гідності 2013-2014р.р.

Тому не дивно, що саме вона опинилася серед митців «Народної філармонії» – проєкту, спрямованого на духовну підтримку тих, хто сьогодні узяв до рук зброю, ставши на захист рідної землі.

Леся Горова часто гастролює за кордоном – в Іспанії, Італії, Франції, Словенії, Естонії, Латвії, Польщі, Сполучених Штатах Америки. На цих концертах співачка має можливість розповідати світові про ситуацію в нашій державі і збирати донати на потреби наших захисників, бо з самого початку війни на сході Леся Горова підтримує наших військових. Її любов до музики, до України, до людей випромінюється у кожній пісні.

Важливим доробком Лесі Горової є пісенні збірки для дітей «Відчинилося життя», «Колискові і не тільки». А нещодавно світ побачила ще одна пісенна збірка композиторки – «Україна – це світло» до якої увійшло 37 пісень. Кожна пісня має свій неповторний настрій, характер, музичну мову, всі пісні пронизані національним колоритом. За QR-кодами до кожної пісні можна відтворити аудіо-запис, а також переглянути відео-кліп.

Фото

«В очікуванні Різдва» – велике пісенне свято в Білій Церкві


Опубліковано: 12 грудня 2023 року
Поділитися