Усіх 50 білоцерківців – ветеранів Другої Світової війни привітали зі святом Перемоги

9 Травня це – особливий день. День Перемоги завжди буде уособленням миру, непохитної стійкості та великої сили духу українського народу.

Цими днями ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками. 

Пам’ять про Другу Світову війну залишається прикладом мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці та, водночас, вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Батьківщини.

У роки боротьби з фашизмом, люди показали приклади масового героїзму та відданості своїй Батьківщині. Це було на фронті, коли воїни безстрашно йшли у бій і, не замислюючись, жертвували життям. Це було в тилу, коли жінки та підлітки, незважаючи на труднощі, забезпечували фронт всім необхідним, зберігали економічну стабільність держави в неймовірно важких умовах. Подвиг військових років залишається вічним прикладом для всіх майбутніх поколінь.

Швидкоплинність часу розумієш, коли бачиш ветеранів Другої Світової війни, їх не жаліє час. З кожним роком вони ідуть у вічність, залишаючи на землі лише пам’ять про себе – у спогадах рідних, меморіалах, пам’ятних дошках та стінах будинків.

Прикро щороку усвідомлювати, що цих людей стало ще менше. Ось і чергову, хоч і ювілейну річницю 75-річчя Перемоги в нашому місті зустрінуть лише 50 ветеранів Другої Світової війни – свідків великого подвигу, надлюдських зусиль та напруженої до нестями праці.

З нагоди Дня Перемоги традиційно урядом ветеранам виплачена грошова допомога:

- учасникам бойових дій – 1390 грн;

- особам з інвалідністю внаслідок війни І гр. – 4120 грн, ІІ гр. – 3640 грн.

Осторонь не залишилася і міська влада. Напередодні Дня Перемоги, за рахунок коштів місцевого бюджету відповідно до програми «Турбота», надано грошову винагороду та вручено подяки всім ветеранам Другої Світової війни за їхній ратний і трудовий подвиг.

Усіх 50 білоцерківців – ветеранів Другої Світової війни привітали зі святом Перемоги


Опубліковано: 08 травня 2020 року
Поділитися