День пам’яті та примирення в Білій Церкві

08 травня міський голова Геннадій Дикий, його заступники, разом із  військовим комісаром Білоцерківського об’єднаного військового комісаріату Ігорем Богданевичем з нагоди Дня пам’яті та примирення та 75 – річниці  Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  поклали квіти до пам’ятних знаків, які є символами пам’яті та шани тих часів.

Так, цього дня було вшановано подвиг українського народу і пам’ять про всіх жертв війни й покладено квіти до пам’ятних знаків: стели на честь 40-річччя 251-го гвардійського важкого бомбардувального авіаполку, що в мікрорайоні Гайок, «Танк Т-34», «Скорботна мати», «Висота 208,4».

Незважаючи ні на які обставини ми повинні пам’ятати, яку високу ціну заплатило людство за політичну сваволю двох тоталітарних систем: фашистської Німеччини та комуністичного Радянського Союзу. Український народ у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. втратив майже 10 мільйонів людських доль.

Генеральна Ассамблея Організації Об’єднаних Націй у 2004 році проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. Країни всього світу у скорботі за жертвами цієї війни схиляють голови, кажуть щирі слова подяки ветеранам, що живуть серед нас.

Починаючи з 2015 року в Україні, згідно з Указом Президента, День пам’яті та примирення також відзначається 8 травня.

Сьогодні всі ми маємо переосмислити причини й трагічні наслідки нищівного лихоліття, консолідувати міжнародні зусилля для збереження миру на планеті.

День пам’яті та примирення в Білій Церкві


Опубліковано: 08 травня 2020 року
Поділитися