У ЗОШ № 6 відкрили музей пам’яті АТО

18 лютого у Білій Церкві відбувся урочистий захід з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та відкриття Інтерактивного музею-галереї воїнів АТО у приміщенні Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6.

Учні школи самовіддано і натхненно декламували вірші, співали патріотичних пісень та виконували тематичні постановки.

Найголовніше, що коли діти читали, співали, драматизували: вони немов жили подіями майдану та війни на Сході. Тому, неабияк розчулили й зачарували присутніх гостей.

Начальник управління освіти і науки Юрій Петрик подякував учням за те, що не забувають подвиг героїв:  «Коли відбулися перші постріли, український народ став єдиним. За виключенням московських посіпак. Чи було страшно нашим захисникам? Було! Вони теж мріяли, кохали, хотіли щастя для себе, своїх родин, вони хотіли жити. Але відповідальність за майбутнє покоління була набагато більшою ніж будь-які інстинкти самозбереження. Тому варто завжди про це пам’ятати!», - наголосив Юрій Петрик.

З вітальним словом до учнів звернувся заступник командира 1-го механізованого батальйону з морально-психологічного забезпечення 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців капітан Руслан Сулименко. Він зазначив, що поки в їхніх серцях житиме пам’ять про Героїв Небесної Сотні та війни – Україна буде непереможною.

Начальник штабу батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, майор Олег Дубянін передав до музею ікону із зображенням загиблого захисника, вручив медаль і подяки вчителям та учням школи.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять тих, хто недожив, недолюбив, недоплекав…

Кульмінацією заходу стало урочисте перерізання стрічки до новоствореного музею.

Серед експонатів є навіть пробиті кулями каски, які врятували життя бійцям, бронежилети, використані туби з під бойової зброї, осколки та гільзи снарядів, фотографії, особисті речі захисників.

На екрані мультимедійної експозиції транслюються документальні фільми та відеоролики про Революцію Гідності та війну на Сході.

Учасники заходу з цікавістю та хвилюванням розглядали експонати, ділились власними історіями з війни.

У заході взяли участь  директор Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Ніна Верис, учасник Революції Гідності Володимир Гордієнко, представники 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців бійці та ветеран батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.
 

 

 

 

 

У ЗОШ № 6 відкрили музей пам’яті АТО


Опубліковано: 18 лютого 2022 року
Поділитися