У Білій Церкві визначено переможців конкурсу автомобільних перевізників на 12 автобусних маршрутах загального користування

30 травня 2018 року в м. Біла Церква відбулося засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування  №№ 2, 3, 4, 5, 11, 13, 16, 17 та 17А, 18, 19, 21, 25.

 

Засідання проводилося на підставі рішення виконавчого комітету міської ради від 24 квітня 2018 року №187 «Про внесення змін до пункту 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 31 січня 2018 року №61 «Про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви» та у відповідності до Закону України «Про автомобільний транспорт», Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року №1081 зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 р. № 180 .

 

Умови конкурсу визначені рішенням виконавчого комітету міської ради від 11 жовтня 2016 року №438 «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви».

 

У ході засідання міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Для нас першочерговим є  завдання якісно покращити рухомий склад, який буде спроможним надавати послуги з перевезення пасажирів на належному рівні. Ми йдемо на зустріч тим підприємствам, які братимуть на себе інвестиційні зобов’язання та поетапно оновлюватимуть автобуси на такі, що відповідатимуть вимогам щодо пасажиромісткості, можливості перевезення маломобільних груп громадян, відповідати міжнародним екологічним нормам тощо.  Крім того, перевізники мають дотримуватися графіків руху, умов договорів та вимог законодавства».

 

Міський голова також поінформував про заплановані заходи міської влади щодо придбання електротранспорту для Тролейбусного управління. 

 

Під час проведення конкурсу начальник відділу транспорту та зв’язку міської ради Олена Шевченко  ознайомила присутніх з умовами конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви та вимогами до конкурсантів. Зазначила, що на 12 маршрутів загального користування конкурсні пропозиції подали шість підприємств-перевізників.

 

За результатами відкриття конкурсних пропозицій по одному претенденту було на автобусні маршрути № 2 та 5  (МПП «Діліжанс»), № 13, 16, 25 (ПП «КАН»), №18 (КП БМР «Тролейбусне управління»), № 19 (ПАТ «Білоцерківський автобусний парк»).

 

По два претенденти на автобусні маршрути: № 3 (МПП «Діліжанс», ПАТ «Білоцерківський автобусний парк»); № 4 (КП БМР «Тролейбусне управління», ТОВ «ЕПІТРАНС»),  №11 (КП БМР «Тролейбусне управління», ПАТ «Білоцерківський автобусний парк»); №17 та 17А (ТОВ «ТРАНССІТІ», МПП «Діліжанс»); №21 (КП БМР «Тролейбусне управління», ТОВ «ТРАНССІТІ»).

 

Розглядаючи пропозиції перевізників-претендентів було опрацьовано інформацію про рухомий склад, який запропоновано для роботи на маршруті, його кількість, наявність рухомого складу пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, інвестиційні зобов`язання та обговорено основні пріоритети на об`єкти конкурсу. Також, учасниками конкурсу було обґрунтовано запропоновані ними конкурсні пропозиції та надані відповіді на ряд питань членів конкурсного комітету.

 

Зокрема, було з`ясовано, що транспортні засоби, запропоновані на окремі  маршрути не відповідають умовам конкурсу,  також не було надано інвестиційні зобов’язання, тому такі підприємства було знято з участі в конкурсі.

 

Враховуючи вищевказане, відповідно до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування (затвердженого Постановою КМУ від 03.12.2008р. №1081) у разі, якщо претендентом на об’єкт  конкурсу є тільки один автомобільний перевізник, він визначається переможцем у разі його відповідності вимогам ст.45 і ст.46, 34 Закону України «Про автомобільний транспорт» (мають ліцензію, на законних підставах використовують автобуси відповідного класу, утримують транспортні засоби в належному технічному і санітарному стані, забезпечують їх зберігання, забезпечують контроль перед виїздом на лінію, забезпечують медичний контроль стану здоров’я водіїв та умови праці та відпочинку водіїв, безпеку дорожнього руху, водіїв відповідною документацією на перевезення пасажирів).

 

Голосування по визначенню переможця конкурсу проводилось в закритому режимі. По завершенню роботи конкурсного комітету представникам  перевізників було оголошено переможців конкурсу та  пропозиції  організатору перевезень – виконавчому комітету міської ради про терміни укладання договору на перевезення пасажирів з врахуванням інвестиційних пропозицій перевізників на оновлення рухомого складу:


№ маршруту

 Підприємство-переможець

Термін укладання договору з інвестиційними  пропорціями перевізників на оновлення рухомого складу (щорічно пропорційно)

2

МПП «Діліжанс»

3 роки

3

ПАТ «Білоцерківський автобусний парк»

5 років

4

ТОВ «ЕПІТРАНС»

5 років

5

МПП «Діліжанс»

3 роки

11

ПАТ «Білоцерківський автобусний парк»

5 років

13

ПП «КАН»

3 роки

16

ПП «КАН»

3 роки

17 та 17а

ТОВ «ТРАНССІТІ»

5 років

18

КП БМР «Тролейбусне управління»

1 рік  (інвестиційна пропозиція - відсутня)

19

ПАТ «Білоцерківський автобусний парк»

5 років

21

ТОВ «ТРАНССІТІ»

5 років

25

ПП «КАН»

3 роки

Протокол засідання конкурсного комітету

В заході взяли участь заступник міського голови Олександр Поляруш, представники підприємств – перевізників, журналісти місцевих ЗМІ. 

У Білій Церкві визначено переможців конкурсу автомобільних перевізників на 12 автобусних маршрутах загального користування


Опубліковано: 31 травня 2018 року
Поділитися